Pravijo, da je pravo potovanje tisto, iz katerega se ne vrneš več enak.

Lahko bi dejal, da je bilo moje prvo pravo potovanje – potovanje v Indijo. Po povratku iz Indije so se moji popotniški apetiti dramatično povečali in na srečo sem imel v tiatem obdobju ravno dovolj časa, da sem lahko »osvaja« številne destinacije. Do danes se mi je skupaj nabralo preko 80 prepotovanih držav, ki jih še vedno nadgrajujem z novimi.
Na začetku sem organiziral potovanja zase in za prijatelje, kasneje pa sem pričel ukvarjati tudi s profesionalnim vodenjem za turistično agencijo. Do danes se mi je nabralo večkot 50 vodenj preko 1.000 potnikov na različne destinacije.
Moje priljubljene destinacije se pričnejo tam, kjer s potniki že od doma na potovanje vzamemo »žlico in wc papir«. S skupinami se najraje podam v Bangladeš, Pakistan, Sudan, Madagascar, Iran ter Namibijo, od njenega nedavnega odprtja pa tudi Saudovo arabijo. Običajno vodim brez lokalnih vodičev (v kolikor je to mogoče) in pri tem kombiniramo raznovrstno logistiko »od rikš do ladij«. Nove kulture spoznavamo skozi kulinariko, glasbo, zgodovino ter s pristnim stikom z lokalnimi prebivalci, čim boljše motive pa ujamemo tudi v fotografski objektiv.


Seveda se mi porajajo še ideje za obisk mnogih zanimivih destinacij kot npr. Somalija, Irak, Jemen in podobne, a žal mi med posameznimi vodenji ostane čedalje manj časa za nove podvige.

Latest News