• Slider 1
  • Slider 2
  • Slider 3
 

NAŠA POT

Potovanje Zanzibar- OPIS PROGRAMA

Potovanje po Tanzaniji in Zanzibarju je zastavljeno popotniško. Arusha bo prvi stik z lokalnim življenjem a v mestu se ne bomo dolgo zadrževali, saj gremo naslednji dan že na safari v nacionalni park Serengeti. Narodni park Serengeti se nahaja na meji med Kenijo in Tanzanijo, pokriva 14.763 km² površine. Na prostranih planjavah bomo videli zebre, gnuje in gazele. Lev, leopard in gepard so stalni prebivalci te savane. Tu se odvija tudi vsakoletna slavna migracija gnujev, zaradi česar je ta park eden najveličastnejših parkov v Afriki. 
Na poti do naslednjega nacionalnega parka obiščemo še vasico, kjer živijo Masaji. Masaji so nomadsko in pastirsko ljudstvo. Spoznali boste njihovo kulturo in navade. Videli boste tudi predstavnike bojevnikov, ki so v masajski skupnosti najbolj cenjeni in spoštovani.  Zvečer prihod na obrobje kratejra Ngorngoro in nočitev v kampu.
Naslednji dan gremo na celodnevno vožnjo v krater Ngorongoro, ki je osmo naravno čudo sveta in svetovno znana kaldera. Spustili se bomo prav do dna kraterja. Krater Ngorongoro na zelenih ravnicah nudi dom bivolom, črnim nosorogom in precejšnemu številu plenilcev. V udobnih vozilih z odprto streho se bomo spustili v krater, kjer boste uživali v neverjetnih razgledih, in če boste imeli srečo, boste lahko videli “velikih pet”. V kalderi živi več kot 120 živalskih vrst sesalcev. Obiskali bomo tudi slana jezera, ki so magnet za flaminge in tudi ostale vodne ptice. Videli bomo bazene polne povodnih konjev, ogrožene črne nosoroge, belo štorkljo, ki pride iz Evrope med deževnim obdobjem, žerjave in noje. To je zagotovo dežela večne lepote. Še ena atrakcija v tem parku je velika gostota plenilcev, kot so levi, hijene, šakali, gepardi in leopardi, ki jih je včasih zelo težko opaziti. Kosilo bomo pojedli v za to namenjenem območju, v bližini samega dogajanja in divjih živali. Premaknemo se do jezera Eyasi. Eyasi je slikoviti jezero na obrobjku kraterja Ngorongoro. Zveler nas čaka pravo afriško doživetje, sončni zahod in barbeque večerja ob jezeru. Eyasi je manj turistčno jezero, ob katerem živij več kot deset različnih plemen. Najbolj zanimivi med njimi pa so zagotovo Datoge, poljedelci in živinorejci, ter seveda Hadzabe, eno zadnjih plemen na svetu, ki še ohranja tradicijo lova in nabiralništva. Zvečer vrnitev v Arušo. Naslenji dan čas za šoping na lokalni tržnici in po želji obisk Maserani Snake and Reptile Park.
Sledi kratek notranji let na Zanzibar. Prvo  noč prespimo v zanimivem glavnem mestu Stone Town, ki s svojo arhitekturo in vonjem po začimbah takoj pokaže, da so se tu v različnih časih nastanile različne kulture – arabska, indijska in afriška. Priseljevanje različnih kultur je posledica tega, da je Zanzibar skozi zgodovino nosil status pomembnega trgovskega središča – z začimbami in žal tudi s sužnji. V mestu si pogledamo tržnico, hišo slavnega Freddija Mercuryja  ter znamenito večerno odprto kuhinjo na obali. Po želji obiščemo otok Prison in opazujemo orjašle želve ( 20 min vožnje z ladjico) ter gremo na ˝špice tour˝, kjer nam prestavijo kako priodelujejo začimbe.
Na Zanzibarju boste vseskozi slišali »Hakuna Matata« (Brez skrbi) in »Pole, pole« (počasi, počasi. To je zagotovo zdravilo za vse, ki si želite odmakniti od norega življenja.  
Sledi premik se na severovzhod na območje Kendwa. Plaža Kendwa je popolna izbira za druživanje, saj je to ena redkih plaž, kjer ni velikih razlik med plimo in oseko (kot je to značilno za veliko plaž na Zanzibarju – tudi do 500 m).  Zvečer boste uživali v popolnih sončnih zahodih in se domačinom pridružili na nogometni tekmi na plaži. Plaža nudi nekaj naravne sence.
Za točen program po dnevih na pišite na info@char-potovanje.com
Program priporočamo tistim, ki si želijo avanturističnega, popotniškega in svobodnega načina odkrivanja sveta. Potovanje je primerno tudi za družine z otroki.
Zemljevid poti


Nekaj utrinkov s poti (klikni)


Naš filmček iz Tanzanije


Vrhunci na poti (varirajo glede na program)


Serengeti: čudovit nacionalni park, dom žiraf, zeber, gazel...
Masaji:
nomadsko in pastirsko ljudtvo, živijo v hišah iz blata
Ngorongoro:
nudi popolno doživetje magične Afrike
Velikih 5: slon, nosorog, bivol, lev, leopard  
Safari: 
najboljša safari avantura v Afriki za ljubitelje narave in živali
Jezero Eyasi: odpravimo se med plemena izven uhojenih poti
Plemena:
obiščemo eno zadnjih plemen ma svetu, ki še ohrnaja tradicijo lova
Tura po plantažah začimb in eksotičnega sadja: zelo zanimivo, priporočamo
Stone Town: staro obzidano mesto prepredeno z labitintom ulic in krasno tržnico
S Zanzibar: krasne plaže, dobra ponudba, nori izleti, okusna hrana
Prison Island: zanimiv otok kjer kraljujejo orjaške želve inkristalno morje
Blue Safari: krasen celodnevni izlet na samotni otok, sredi morja s staro barkačo in morsko hrano
Delfini, opice in jame: snorkljanje z delfini, opice v Jozaniju ter krasne obalne jame
Pragozd Jozani: rdeče opice v Jozaniju  


Kontakt

NASTANITVE

Kje spimo na poti

Na safariju v že  postavljenih šotorih za dve/tri osebi, v katerih so ležišča s posteljnino v kampih s sanitarijami/tuši s skupno uporabo ( glej slike namestitve na poti). v Arushi in na. Na Zanzibarju spimo v hotelih in bungalovih lokalne kategorizacije cca3*. Lepi hotelči, dobra lokacija, sobe s klimo in zajtrkom.


Namestitve na poti


Zakaj z nami na pot?

Gremo na naboljši safari v Afriki. Sodelujemo z lokalno agencijo, ki imajo več kot 30 let izkušenj z organizacijo safarijev v Zanzaniji. Vsi ( vodniki, šoferji, kuharji) pripomorejo k najboljšemu doživetju safarija in Afrike. Za nizko ceno dobite največ ( dober kamp s postavljenimi šotori, v katerih so ležišča, odlično hrano- polni penzion, lokalne vodniki z veliko znanja...)  Na Zanziabarju uživamo, poležavamo na plaži, opazujemo sončne zahode ali pa se zapeljemo s kolesi od plaže do plaže..za vsakega nekaj. 


DETAJLI

O državi

Tanzanija je vzhodnoafriška obmorska država, nastala z združitvijo Tanganjike in Zanzibarja leta 1964. Na severovzhodu, kjer je Kilimandžaro, je Tanzanija gorata in gosto poraščena. Tri od velikih afriških jezer so, vsaj delno, v Tanzaniji. Na severu in zahodu ležita Viktorijino jezero, ki je največje afriško jezero in Tanganjiško jezero, najgloblje jezero celine, znano po svojih edinstvenih ribjih vrstah. Na jugozahodu je jezero Njasa. Osrednja Tanzanija je velika planota, z ravninami in plodno zemljo. Vzhodna obala je vroča in vlažna. V državi sta tudi najvišja in najnižja točka afriške celine: Kilimandžaro z višino 5895 m nad morjem in dno jezera Tanganjika, ki je 352 m pod morsko gladino.

Zanzibar je polavtonomna regija Tanzanije, ki jo sestavlja severni del istoimenskega otočja v Indijskem oceanu, 25–50 km od obale Tanzanije. Glavnino ozemlja tvorita dva glavna otoka, Unguja (neuradno imenovan tudi Zanzibar) in Pemba. Glavno mesto otokov stoji na otoku Zanzibar. Njegovo staro jedro, znano tudi kot Kamnito mesto (Stone Town), ima status Unescove vetovne kulturne dediščine. Po popisu leta 2012 ima regija 1,3 milijona prebivalcev.


Vizum in cepljenja

Slovenski državljani za vstop v Tanzanijo potrebujejo vizum. Zanj se lahko zaprosi na Veleposlaništvu Tanzanije v Rimu oz. ga dobite ob vstopu v državo. Potrebujete najmanj še 6 mesecev veljaven potni list. Plačilo se izvede v gotovini, v ameriških dolarjih (50 USD).
Malarija: uradno je Tanzanija malarično področje. Antimalariki niso ni obvezni. V praksi so kraji, kamor potujemo, le pogojno rizični. Pomembna je PREVENTIVA – močnejši repelenti proti komarjem (DEET med 30 in 50 % ali več kot 20 % pikaridina) ter dolga oblačila in zaprta obuvala. Tablete proti malariji (antimalariki) niso obvezne in lahko imajo stranske vplive, pred uporabo je nujen posvet z vašim zdravnikom. Vse dodatne informacije o boleznih in predhodni zaščiti lahko dobite na http://www.nijz.si.
Rumena mrzlica: cepljenje je obvezno le za potnike, ki prihajajo v Tanzanijo iz endemičnih območij (to Evropa ni). Tudi ostala cepljneja niso obvezna.

Katera cepljena so potrebna za obisk Tanzanija pa si lahko preberete tukaj: www.zdravinapot.si

Skupina in vodja poti

Točen potek poti lahko preveriš z klikom na zemljevid poti. Skupina je velika od 12 do 24 popotnikov. Skupino pelje ToMo ali Gregor ali Matej. Za celotno potovanje potrebuješ 12 dni časa.
Pred potovanjem imamo sestanek z vsemi, in ta je obvezen, da se izognemo težavam in neinformiranosti.


Kdaj na pot?

Tanzanija je velika dežela s precejšnjimi geografskimi in podnebnimi razlikami. Ima dve deževni sezoni - dolgo, ki se običajno dogaja med marcem in majem in krajša, ki poteka novembra in decembra. Najboljši čas za obisk Tanzanije je od konca junija do oktobra, ko je v državi sušno obdobje, vreme večinoma jasno in sončno.
Vzpon na Kilimanjaro načrtujte od julija do oktobra ali od januarja do marca. Najboljši čas za obisk tanzanijske obale in otokov je od avgusta do oktobra.
Odhodi v izvedbi agencije Huda Tura so  poleti (julij/avgust), jeseni (oktober). Točen datum odhoda lahko preveriš pod zavihkom CENA in na desni strani strani z klikom - ODHODI. Število mest je omejeno!

Z Zanzibarjem imamo že dolgoletne izkušnje. Vsako leto, ga obiščemo vsaj trikrat. Za nizko ceno dobite največ. Na Zanziabarju uživamo, poležavamo na plaži, obiščemo največje znamenitosti, opazujemo sončne zahode ali pa se zapeljemo s kolesi od plaže do plaže..za vsakega nekaj.


CENA

Cena in termini:

NOVI PAKETI, IZBOLJŠANI PROGRAMI, BOLJŠI HOTELI

20.07. - 03.08.2024 - 15 dni POLNO!
1680€ + vsi poleti cca 1171€ - Let iz Ljubljane!

03.08. - 17.08.2024 -
15 dni POLNO!
1699€ + vsi poleti cca 1179€ - Let iz Ljubljane!

Stalne stranke prejmejo 40€ popusta! V primeru AKCIJE se popusti ne seštevajo. 


Paketi aktivnosti Zanzibar:

OSNOVNI PAKET: ŽE VKLJUČEN V CENO +10€
Vključuje vse transferje, izlet na Prison Island (ladjica, vstopnina, vodenje, opazovanje želv in pavov, kopanje) + 2 urno vodeno odkrivanje mesta Stone Town z lokalnim vodnikom + vstop in vodenje v Spice Garden, 2 urni ogled vrtov, sadje in kosilo s pijačo,

SREDNJI PAKET: + 90€/os
Vse kar ima osnovni paket + ladjica za sončni zahod - sunset cruise (transfer, ladja, voda, sadje) + celodnevni izlet Blue Safari (najem maske/plavuti, prevoz iz hotela, kopanje na sand banku, odkrivanjem otoka in ribjim kosilom)

FULL PAKET: +140€/os
Ladjica za sončni zahod - Sunset cruise (transfer, ladja, voda, sadje) + Celodnevni izlet Blue Safari (najem maske/plavuti, prevoz iz hotela, kopanje na sand banku, laguna, peš odkrivanje otoka in morskih kosilom s pijačo) + Celodnevni izlet po otoku z ogledom pragozda Jozani in rdečih opic, gozda mangrov, kopanje v jami Kuza, uživanje na plaži Paje (transfer, vse vstopnine) + Delfini - izlet opazovanje, po želji tudi plavanje, (transfer, ladjica, kopanje)

Zgornje cene veljajo v prednaročilu pri min. udeležbi 10-ih potnikov. V kolikor je potnikov manj se cena sorazmerno poviša.
Otroci do 6. leta plačajo 50% cene, otroci 06.-12. leta imajo popust 20% na ceno.

 


INDIVIDUALNI ODHODI
Lahko vam uredimo tudi individualni odhod po zelo konkurenčnih cenah.
Za več informacij na pošljite POVPRAŠEVANJE


 Popusti za otroke:
1-5 let:   800eur POPUSTA 
6-12 let: 400eur POPUSTA
od 13 let dalje: polna cena

Cena je sestavljena iz 2 delov. Aranžma ter stroški na poti.

V ceno JE vključeno:

* Organizacija in slovenski vodja poti v primeru 12 ali več potnikov
* 5-dnevni safari: prevozi v jeepih s šoferjem, vključeni vsi obroki hrane- polni penzion ter voda, prenočevanje v safari kempih v postavljenih šotorih z ležišči za dve osebi, s sanitarijami/tuši s skupno uporabo, vsi transferji po Arushi, hotel pred in po safariju)

* bivanje v hotelih: (Arusha), lepi hoteli 3*** ali več na osnovi polpenziona, Zanzibar nočitve z zajtrkom v dvoposteljnih sobah (velika postelja)
* vsi transferji: letališki transferji v Arushi ter po Zanzibarju z jeepi in avtobusi
* turistična taksa v vseh namestitvah
* vstopnine v nacionalne parke
* lokalni vodniki na safariju in na izletih
* vsi transferji v Arushi ter po Zanzibarju z jeepi in avtobusi

* izlet na Prison Island (ladjica, vstopnina, vodenje, opazovanje želv in pavov, kopanje)
* 2 urno vodeno odkrivanje mesta Stone Town z lokalnim vodnikom
* Spice tour (vstopnina, 2 urno vodenje, sadje in kosilo s pijačo)
* mednarodni ter notranji poleti se obračunavajo posebej  (odvisno od programa)


V ceno ni vključeno:

* Transfer do letališča (če letimo iz Ljubljane ga ni)
* Viza (uredimo se ob prihodu na letališče) 50usd
* enopoteljna soba cca 280€
* twin soba (dve ločeni postelji) 30€
* Hrana izven programa, osebna poraba
* Izleti na Zanzibarju po želji (Blue safari, snorkljanje, spice tour, Prison Island, delfini+jozani forest)
* Turistična taksa na Zanzibarju ( se plača na recepciji hotela, 3-5$/os/noč)
* Doplačilo za enopostlejno sobo ter prtljago na not. poletih
* Napitnine za lokalni staff na safariju (vodniki, šoferji, kuharji) cca 10usd/os/dan
* Zdravstveno zavarovanje in ZRO (zavarovanje rizika odpovedi) od 4.3%


Način plačila:

Ob prijavi se vplača akontacija v višini 100€ ter strošek prijave, ki znaša 10euro/osebo. Strošek prijave je nepovraten. Z vplačilom akontacije si zagotoviš mesto v skupini. Odhod je zagotovljen ob  minimalnem številu prijavljenih. V primeru manjšega števila prijav se potovanje odpove ali pa sorazmerno poviša cena za organizacijo in vodenje. Od 6-8 prijav se poviša za 150€, od 9-12 prijav pa 90€. Doplačilo velja tudi za podaljšek Če odpoveš potovanje, veljajo odpovedni roki, kot navedeno v splošnih pogojih. 60 dni pred potovanjem oziroma pred izstavitvijo računa, lahko vplačani znesek akontacije koristiš na katerikoli naši poti v obdobju enega leta. Več o splošnih pogojih si lahko prebereš tukaj. Če je potovanje odpovedano zaradi premajhnega števila prijav, ti celotno vplačilo seveda vrnemo. Pred odhodom se poravna stroške letalskega poleta, spremstva in priprave potovanja, zavarovanje z asistenco in transferja do letališča. Vse ostalo, se plačuje lokalno, na mestu samem.
Lokalni poleti v Indoneziji niso vračljivi (no ref), pri mednarodnih poletih družbe vračajo le takse, ki so zelo nizke. Zato svetujemo riziko odpovedi.

Destinacije so popotniške in cene se spreminjajo. Lahko pride do manjših odstopanj zaradi spremembe cen ali valut zato mi 100% zagotavljamo le ceno za organizacijo in letalski polet.
Za sabo svetujemo še cca 250-300€ svojega denarja + vizum. (ter kartice)


FOTKE

Fotogalerija (klikni)


VTISI

Vtisi

  1. Kako se ti je zdelo potovanje nasploh? Kaj ti je ostalo v najlepšem spominu in ali  bi kaj spremenil/-a v programu?
    Potovanje je bilo char-obno. Po dolgem času (covid) sva končno lahko obiskala čudovite malo bolj oddaljene še neodkrite dele sveta. Potovanje je pravzaprav združevalo dve različni mini potovanji, kar sploh ni slabo. Težko je napisati, kateri del je bil boljši, saj se ju ne da primerjati. Safari je bil bolj adrenalinski, saj sva tovrstno opazovanje in iskanje živali doživela prvič. In počutila sva se kot otroka, ko sva videla kako ali cele množice veličastnih živali. No, le nosoroga bova morala poiskati v kakem drugem parku J. Zgleda, da je bolj sramežljive narave. Zanzibar je pa bil balzam za vse, ki imamo radi turkizno morje in dobro morsko hrano.
  2. Kako bi ocenil safari? Če napiševa, da bi šla takoj še enkrat, sva povedala vse J.  Vse je bilo super. Avtomobili so bili udobni (najbolje je bilo, ko smo dvignili streho J), šofer odličen  - z veliko informacijami, smehom,  trudom, da bi našli čim bližje kako žival, ustavljanjem za slikanje. Pa tudi slovenščina mu je šla J.  Ko smo rekli »gremo – gremo«  je vedel, da smo vsi v avtu vse videli, vse poslikali in smo se lahko odpeljali naprej J.  Kampi so bili dobri, kampi brez ograj so zanimivi…pa so nekateri srečali hijeno, midva bradavičarko, na obronkih so bile gazele, zebre, med šotori pa tudi velike ptice…. Edino, kar bi naslednjič spremenila je, da bi s seboj vzela toplejši spalki. Na Ngorongoro je bilo zanimivo videti zjutraj šoferje v bundah in kapah :-). Pa je bilo spet veliko smeha na »hot Africo«.  In hrana. So naju strašili, da bova lačna, ker hrana ni najboljša. Pa so skoraj vse žitne ploščice prišle nazaj z nama v Slovenijo. Dobre kuharje smo imeli. Ustvarjali so pač take dobrote, kot se jih v takih pogojih sploh da. Všeč nama je bil tudi obisk treh plemen, sploh lov z bušmani. Za obisk masajev pa bi morda obiskali kako malo manj komercialno vas – tista na poti v Ngorongoro  (ob jezeru) je bila s ceste videti zelo zanimiva.
  3. Kako je bilo na Zanzibarju? Izleti, namestitve? Na Zanzibarju pa so bili malo drugačni dnevi. Malo bolj na »pole pole«. Všeč nama je bilo da smo bili v dveh krajih. Stone town moraš videti (stari del mesta, večerno tržnico s hrano,  rojstno hišo  Freddia Mercurya, … ) in nato iti na sever na lepe plaže in zanimive vasice. Hotel in nato bungalov sta bila v redu. Brez pripomb. Večerja v resortu na severu je bila odlična. Morska plošča z jastogi, škampi, hobotnico,…. za 34 EUR za dva.. 
  4. Je bilo vodenje v redu, kako se je odrezal Tomo? Tomo – takoj bi spet šla še z njim. Dobre volje, pozitiven, z veliko dobrimi in smešnimi zgodbami, dobro organizacijo, ….vzel si je čas za vsakega v skupini, ki je bila kar velika (22). Hvala ti, Tomo :-). Morava pa še napisati, da je bila cela skupina krasna. Smo bili starostno različni (mladi in malo manj mladi), a smo se dobro razumeli. Bi z njimi še potovala.
  5. Koliko denarja si približno dodatno porabil/-a v Tanzaniji? Za celo potovanje ( agencija, testiranja, viza, osebna poraba) sva na osebo porabila cca 2.750 EUR. Res je, da nisva kupovala slik in lesenih izdelkov, a sva šla na vse izlete, si privoščila kako pivo, koktejle, odlične ribe, kupila začimbe, majhne spominke.

Pozdravljeni
Potovanje po Tanzanije mi je ostal v lepem spominu, safari je bil top, jest bi ga se podaljsal za 1 teden 🤗. Tudi ekipa na safariju prejme oceno 10/10 (dobra hrana, pa se full prjazni so bili 👍).
Na Zanzibarju bi mogoce bil samo 1 dan v Stone Townu, da bi bolje raziskali otok. Kendwa beach top, hotel super, izleti vredu...
Tomo super vodic, tako kot se sbodobi, ocena 10/10
Z denarjam nisem sparal, porabil sem 900$, veliko piva in darila ☺
Se veselim naslednjega potovanja z vami...
Lep pozdrav Grega


1. Kako se ti je zdelo potovanje nasploh?Odlično
2. Kaj ti je ostalo v najlepšem spominu in ali  bi kaj spremenil/-a v programu? Vse si bom zapolnila in prav       nič nebi spremenila
3. Kako bi ocenil safari? Čista 10.
4. Kako je bilo na Zanzibarju? Izleti, namestitve? Vse odlično.
5. Je bilo vodenje v redu, kako se je odrezal Marko? Najboljši vodič do sedaj. Še otroke je zabaval....
6. Koliko denarja si približno dodatno porabil/-a? Na osebo 800USD


 

Zdravo,
Potovanje po Tanzaniji in Zanzibaru je žal res že za nami. Žal zato, ker je bila to čudovita izkušnja. Vsak dogodek je bil zgodba zase, ki se mi je vtisnila v spomin. Zato bi težko kakšnega posebej izpostavila. Uspeli smo videti skoraj vse živali, ki sem si jih želela videti v naravnem okolju, srečali pa smo se tudi z nekaterimi plemeni, ki živijo na tem območju. Prebivalci so prijazni in nevsiljivi zato se je bilo lepo pogovarjati tudi z njimi. Kar se tiče vodiča Gregorja se je maksimalno potrudil in s svojo sproščenostjo in poznavanjem Tanzanije in Zanzibarja prispeval, da je bil ta dopust ena res lepa izkušnja.

Lep pozdrav,
Marta

 


 

 

 

OSNOVNI PODACI

TerminStatus
FEBRUAR
POTRJENO
JULIJ
ZBIRAMO PRIJAVE
AVGUST
 
SEPTEMBER  
CENA TRAJANJE
od 2390€ 14 dni

 

AKTIVNOST KULTURNI ŠOK 6 8

ZEMLJOVID