• Slider 1
  • Slider 2
  • Slider 6
 

NAŠA POT

Potovanje Avstralija- OPIS PROGRAMA

Naše potovanje po ogromni Avstraliji začnemo v Melbournu. Ogledamo si njene najlepše znamenitosti, moderno urejeni trg Federation Square, Victorijina tržnico itd.. Nato najamemo avte in se zapeljemo v njegovo okolico. Krasna vožnja ob morju po znameniti Great Ocean Road nas bo pripeljela do Port Campbella. Na poti do tja pa si pogledamo še Torquay best beach, lepo mestece Lorne, Great Otway naciolnalni park z največjimi praproti na svetu ter Cape otway lighstation, najpomembnejšim svetilnikom v Avstraliji z osupljivim pogledom na ocean. Med sprehodom mogoče že srečamo čudovite avstralske ˝prebivalce˝, koale.  Naslednji dan premik proti Port Campbell-u, kjer si pogledamo 12  apostolov,  masivne apnenčaste strukture, ki se dvigajo 45 metrov visoko nad razburkanim južnim oceanom. Popoldan povratek v Melbourne ter uživanje v centru mesta.
Iz Melbourna letimo v Alice Springs, ki je izhodišče za ogled veličastnega Ayers Rock-a oz. Uluru, ki je največji osamelec na svetu, ki je znan že iz kamene dobe, ko so v Avstralijo pripluli Aborigini. Z lokalno agencijo gremo na celodnevni izlet do Uluruja.
Iz avstralske puščave letimo v 
Sydney. Popoldan in še naslednja dva dni raziskujemo to noro mesto; Opera, pristaniški most (Harbour bridge), najstarejši naseljen predel -The Rocks , sprehod mimo živahne marine Darling Harbour. S trajektom bomo zapluli do priljubljene obmorske destinacije, Manly BeachaSeveda bo čas tudi za uživanje na znameniti plaži Bondi Beach ter Coogee Beach. Zvečer vzpon na sydnejski stolp s krasnim pogledom na mesto.
Sledi let v Brisbaine in naprej z busom do Hervey Bay-a. Kraj je izhodiščna točka za 2-dnevno popotniško avanturo na Fraser Island. Fraser je otok izjemne lepote, očaral nas bo s svojimi dolgimi belimi plažami in več kot 100 sladkovodnimi jezeri ter deževnim gozdom.  Eno noč spimo na otoku. Maksimalni užitek. hudobro
Povratek v Harvey Bay in naprej proti Airlie Beach-u, pravemu popotniškemu mestu.  
Naš naslednji postanek na potovanju bo mesto Cairns. Čaka nas posebno doživetje, s katamaranom bomo zapluli do enega od čudes sveta, do najlepših predelov Velikega Koralnega Grebena. Veliki koralni greben je kolaž 3000 otočkov in se razteza na več kot 2000km dolžine obale Queenslanda. 
Sledi let na sever, v Darwin. Obiščemo ˝must see˝ Kakadu nacionalni park. Kakadu je vključen na seznam svetovne kulturne in naravne dediščine. Očaralo nas bo njegovo raznoliko rastlinstvo in živalstvo ter njegovi grmeči slapovi. Dve tretjini narodnega parka Kakadu upravljajo t.i. tradicionalni aboriginski lastniki. Seznanimo se z aboriginsko kulturo. Eno noč spimo v parku. Tukaj se naše potovanje zaključi. 
Za program po dnevih nam pišite na info@char-potovanje.com
Program priporočamo vsem, ki si želijo aktivnega in svobodnega načina odkrivanja sveta.
Zemljevid poti


Nekaj utrinkov

Unite Gallery Error: No gallery items found


Vrhunci na poti

Melbourne: moderno mesto in prelepa obalna atmosfera
Great Otway National park: za ljubitelje narave, lepe pokrajine
Koala: ljubki drevesni vrečar, ki izvira iz Avstralije
Port Campbell: turistično mesto znano po 12 apostolih ( apnenčasti stožci)
Sydney: ima zanimivo pristanišče, lepo obalo, veliko znamenitosti in svetovljansko kulturo
Darwin: zelena prestolnica z lepimi narodnimi parki
Aborigini: domorodno ljudstvo, ki živi v različnih predelih Avstralije
Fraser island: otok je mešanica peska, rodovitnega proda ter deževnega gozda
Arlie Beach: znan kot backpacker meka in izhodišče za noro raziskovanje obale
Cairns: priljubljeno turistično mesto, izhodišče za raziskovanje koralnega grebena
Kenguru: je avstralska maskota, upodobljen je tudi na avstralskem grbu
Veliki koralni greben: pisano bogastvo morske flore in faune


Kontakt

NASTANITVE

Kje spimo na poti?

Spali bomo večinoma v dvopostlejnih sobah v različnih tipih nastanitve (  hoteli, hostli, apartmaji, hiške) z lastnimi ali nekje s skupinim tuši in wc-ji. Namestitve so preverjene in storitve dobre. Vsi hoteli imajo dobro lokacijo, glavno dogajanje v mestih je hitro dostopno. V Darwinu spimo eno noč v kampu v narodnem parku.


Hoteli na poti


Zakaj na pot z nami?

Potovanje v Avstralijo smo si zastavili tako, da v treh tednih vidimo največ kar se da in da je cenovno dostopno. V toku programa 2x po dva dni najamemo avtomobile in raziščemo najlepše točke v okolici Melbourna in Darwina. Veliko je čudovite narave, sanjskih otokov, peščenih plaž, mestnih znamenitosti ter edinstvene flore in faune. Ker je Avstralija ogromna smo nekatere dolge vožnje zamenjali za notranjimi poleti.  Namestitive so dobre in skrbno izbrane. Vrhunec potovanja je vsakakor Great Ocean road,  Fraser Island, Veliki Koralni greben ter potepanje po vzhodni obali od juga do severa. Tudi za aktivne smo poskrbeli, možnost surfanja, snorkljanja in hoje v naravi. Skratka uživamo na polno.


 

DETAJLI

O državi

Ime Avstralija izhaja iz latinske fraze terra australis incognita, ki pomeni neznana južna dežela. Avstralijo sestavlja šest držav, dva večja zemeljska teritorija in več manjših teritorijev (  Novi Južni Wales- Sydney), Viktorija -Melbourne,  Queensland -Brisbane, Južna Avstralija - Adelaide, Zahodna Avstralija -Perth, Tasmanija -Hobart).
Državna valuta je avstralski dolar. Avstralija je ena izmed gospodarskih velesil sveta, več kot 60 % vsega njenega izvoza namreč predstavljajo kmetijski izdelki in surovine.
Pretežni del prebivalstva ima britanske prednike. Ker pa je Avstralija večnarodnostna država, govorijo njeni prebivalci tudi druge jezike, predvsem grščino in italijanščino. V Avstraliji živi tudi zelo veliko priseljencev iz drugih evropskih držav in Azije. Domačini – Aborigini – prvotni prebivalci Avstralije, so danes le še manjšina. Avstralija še vedno ohranja trdne vezi z nekdanjo matično deželo, Veliko Britanijo. Avstralci vozijo po levi strani ceste, angleščina pa je de facto uradni jezik. Še danes je tudi v mestih pogost pozdrav »G'day, mate« (dober dan tovariš).
V Avstraliji sta med najpomembnejšimi športi kriket ter avstralski nogomet. Avstralija je edina celina, ki je od ostalih celin fizično ločena. Zaradi tega se je na njej razvilo popolnoma svojevrstno rastlinstvo in živalstvo, kakršnega ne najdemo nikjer drugje. Okoli 85% vrst semenk, 84% sesalcev, več kot 45% ptic ter 89% priobalnih vrst rib je endemnih in jih najdemo samo v Avstraliji.


Vizum in cepljenja

Slovenci za Avstralijo potrebujemo vizo in je do 3 mesece brezplačna. Potnik mora pred potovanjem izpolniti elektronski obrazec “eVisitor”, ki je dostopen na spletnem naslovu http://www.immi.gov.au/e_visa/evisitor.htm. Obrazec lahko ob doplačilu in predložitvi kopije potnega lista izpolnimo tudi mi.

Katera cepljena so potrebna za obisk Avstralije pa si lahko preberete tukaj: www.zdravinapot.si
COVID vstopni pogoji: Natančne vstopne pogoje, kot posledica omejitve Koronavirusa najdete tukaj

 


Skupina in vodja poti

Točen potek poti lahko preveriš z klikom na zemljevid poti. Skupina je velika od 12 do 18 popotnikov. Skupino pelje Matej. Za celotno potovanje potrebuješ 21 dni časa. Pred potovanjem imamo sestanek z vsemi, in ta je obvezen, da se izognemo težavam in neinformiranosti. Za najem avtomobilov je potrebno veljavno vozniško dovoljenje. (svetujemo mednarodno), 1 oseba na avto mora predložiti kreditno kartico, kot garacija da se avto vrne v istem stanju.


Kdaj na pot?

V Avstralijo se potuje v vseh letnih časih, le treba je vedeti, kam potovati. Odhodi v izvedbi agencije Huda Tura so februarja in oktobra. Točen datum odhoda lahko preveriš pod zavihkom CENA in na desni strani strani z klikom - ODHODI. Število mest je omejeno!!


CENA

Cena in termini

EDINSTVENA TURA NA SLOVENSKEM TRGU! 

 2050€+ poleti    21dni  (tura v pripravi za 2024!)

Ceno sestavlja:

*Aranžma  1110€ ( Organizacija in slo vodja poti v primeru 12 ali več potnikov,  2-dnevna avantura na Fraser Island, 3×busi in najem avtomobilov ( 3 dni okolica Melbourna in 2 dni Darwin), 
*Stroški na poti 740€ ( nastanitev v hotelih/hostlih v dvo ali večposteljnih sobah, 1× spanje v kampu v narodnem parku, vse stroške s prevozi in transferji, bencin)
*V
si poleti ( mednarodni + 4× notranji let) 1740
 
 
Letalski poleti niso vračljivi. Cena avio poleta dnevno malce variira. Za točno dnevno ceno nas kontaktirajte. Način plačevanja na potovanju je drugačen, saj vse plačujemo na licu mesta. Ceno stroškov na poti računamo na dan kalkulacije. Ker Evro lahko pade v primerjavi z lokalno valuto opozarjamo, da so navedene cene okvirne in lahko malce odstopajo. Zagotavljamo le ceno za organizacijo in spremstvo. 
 
 *Organizacijo sestavlja vodenje-spremljanje slovenskega vodje poti, priprava potovanja in organizacija z naše strani ter morebitna pomoč s strani lokalne agencije

V ceno ni vključeno:

*hrana in pijača 
*transfer na letališče (cca. 45-50€)
*večerne zabave in nakupi
*dodatni izleti po želji (Veliki koralni greben cca 230eur,  izlet Uluru 150€) in vstopnine ( opera Sydney, kakadu nacionalni park)


Način plačila:

Ob prijavi se vplača akontacija v višini 200€  ter strošek prijave, ki znaša 10euro/vplačilo. Strošek prijave je nepovraten. Z vplačilom akontacije si zagotoviš mesto v skupini. Odhod je zagotovljen ob  minimalnem številu prijavljenih. V primeru manjšega števila prijav se potovanje odpove ali pa sorazmerno poviša cena za organizacijo in vodenje. Od 6-8 prijav se poviša za 150€, od 9-12 prijav pa 100€. Doplačilo velja tudi za podaljšek Če odpoveš potovanje, veljajo odpovedni roki, kot navedeno v splošnih pogojih. 60 dni pred potovanjem oziroma pred izstavitvijo računa, lahko vplačani znesek koristiš na katerikoli naši poti v obdobju enega leta. Več o splošnih pogojih si lahko prebereš tukaj. Če je potovanje odpovedano zaradi premajhnega števila prijav, ti vplačilo seveda vrnemo. Pred odhodom se poravna stroške letalskega poleta, spremstva in priprave potovanja, zavarovanje z asistenco in transferja do letališča. Vse ostalo, se plačuje lokalno, na mestu samem.

Destinacije so popotniške in cene se spreminjajo. Lahko pride do manjših odstopanj zaradi spremembe cen ali valut zato mi 100% zagotavljamo le ceno za organizacijo in letalski polet.