• Slider 1
  • Slider 2
  • Slider 4
  • Slider 5
 

NAŠA POT

Potovanje Oman - OPIS PROGRAMA

Naše potovanje v Oman je zasnovano avanturistično. V dveh tednih prevozimo večji del države, začutimo "wibe" arabskega polotoka, se zbližamo z naravo in domačini.
Na začetku, na koncu ter nekje vmes spimo v aparthotelih, ostalo pa kampiramo v najlepših točkah, ki jih država premore. Skrite doline, strmi klifi, oaze in sipinske puščave.
Prvi dan prevzamemo naše džipe. Avtomobili bodo naš drugi dom za celih 14 dni. V glavnem mestu Muscat nakupimo opremo za kampiranje (kar manjka) in naredimo zaloge hrane. Sledi krasna avantura po državi, dnevno se premikamo in raziskujemo deželo. Prvo kampiranje bo ob morju preden se napotimo v notranjost na raziskovanje wadijev in kanjonov.
Sprva se ustavimo v starodavni (sedaj obnovljeni) Nakhal trdnjavi. Od tam nadaljujemo pot v notranjost proti Hajarskemu gorovju. Prvič se bomo preizkusili v terenski vožnji v dolini Wadi Al Abyad. Pot bomo nadaljevali v Madruj, krasen mali kraj na vznožju gora, ki nudi noro lepe poglede na okoliške gore. 

Za tem nas čaka NAJLEPŠA OFF ROAD VOŽNJA OMANA. Raziskovali bomo neverjetni Little snake kanjon nad katerim se dvigajo strme pečine. Nadaljevali bomo po spektakularni cesti skozi Wadi Bani Awf. Vožnja traja par ur in nudi neverjetne poglede na gorato okolico. Vožnjo zaključimo v lepi, a večinoma zapuščeni vasici Al Hamra. Pred zaključkom dneva še sprehod po Misihovi idilični oazi, ki je ena izmed skrivnosti Omana. 
Sledi pot PROTI NAJVIŠJEMU VRHU OMANA, Jebel Shams-u. S svojimi 3000 metri višine je Jebel Shams najvišja gora v Omanu. Poleg tega je to območje neverjetno lepo in ga imenujejo tudi Veliki kanjon. Zelo impresivno območje, gremo na fantastično hojo po 3.5km dolgi »balkonski« poti. Hoja se vije ob kanjonu in v določenih točkah se stene strmo spuščajo tudi 900m globoko. Ker se del poti vije po utrjenih terasah to pot imenujejo balcony walk. Po želji je za najbolj žilave možno hojo tudi podaljšati. Ko zaključimo s hribi se zapeljemo v vrhunski Wadi Nakhal. Tu zopet hodimo v naravi. V wadiju nas čaka krasno, osvežilno presenečenje. Pot nas bo vodila tudi mimo starodavnih grobnic Al Ayn. Za tiste neutrudljive je zopet možna daljša hoja (cca 4 ure). Naša pot nas bo zatem vodila proti Bahli. Ker smo počasi že prašni in utrujeni od puščave, prenočimo v apartmajih (da bo drugi dan vse dišeče...). Če bo čas si ogledamo trdnjavo Bahla.
Iz Bahle sledi premik v Nizwo, center znan po soukih in mošejah. Seveda gremo malo v shopping, kot se v arabskem svetu spodobi, saj je kraj popoln za kakšno uro nakupovanja. Tu bomo napolnili zaloge, preden smo se odpravili v gorovje Jebel Akhdar. Vozili se bomo po visokogorski cesti s krasnimi pogledi na dolino. Sledi sprehod in kampiranje v bližini gore Akhdar sredi Hajarskega gorovja.
Preden zapustimo gorovje gremo na lepo hojo med gorskimi vasicami (cca 2-3h), ki nas bo vodila skozi stare vasice ob falaj-u (starodavni omanski namakalni sistem). Sledi vožnja proti puščavi, do Al Mintirib-a, kjer prvič ugledamo sipine in zadiši po pravi puščavi. 

Preden se zares podamo v puščavo preživimo dan v oazi Wadi Bani Khalid, ki je verjetno najbolj poznan omanski wadi. Oaza je posejana z zelenimi palmami, ki obkrožajo krasen naravni bazen (scena iz razglednice). Po kopanju pričnemo z vožnjo proti puščavi. Sledi pravi puščavski večer ob tabornem ognju in puščavska noč 1001 zvezd ter neštetih utrinkov. Kampiramo na sipinah ob preštevanju zvezd na nebu...
Puščavo bomo prevozili v smeri S-J. Avanturistična vožnja proti jugu Wahibe je vrhunec voženj v Omanu (čeprav so gorske ceste tudi odklop). Imeli bomo več postankov za slikanje in manjše užitke. Ob prihodu na jug pa se nam bo odprl pogled na Arabsko morje. Ob Arabskem morju preživimo zadnje dneve potovanja, vse do odhoda domov (4 dni!).
Omansko obalo bomo dodobra spoznali. Od belih sipin, ki se dotikajo morja, do roza jezer in krasnih plaž med skalami. Povratek proti glavnemu mestu bo torej precej morsko obarvan. Cesta nas bo peljala ves čas ob obali. Kampirali bomo na obali ob zvokih morskih valov in se prepustili lepotam arabskega morja. Seveda bo precej postankov tudi v obmorskih krajih (Khalouf, Ras Al Jinz, Ras Al Hadd). Severni del obale nas bo vodil mimo roza jezera (če bo sreča ugledamo Flaminge), spoznali bomo ribiče in njihovo življenje. Peljali se bomo mimo Ras Al jinz-a, ki je znan po gnezdenju želv. Tu bo še posebej zabavno! Sledi pot v obmorski Ras al Had, kjer nabavimo še zadnje zaloge. Naše zadnje kampiranje bo ob obali in tu je vedno zabavno ;-)...
Za zadnji puščavski dan si privoščimo še »čokolatin«, to je Wadi Shab, kar pomeni soteska med klifi in je ena izmed naših priljubljenih točk v Omanu. Čez laguno se zapeljemo z barčico in pričnemo z raziskovanjem krasne soteske. Raziskovali jo bomo peš, se kopali v turkizno obarvanih bazenih ter pod slapovi in raziskovali jame itd. Popoln zaključek bo naše zadnje kampiranje na plaži. 
Po prihodu v glavno mesto si zadnji dan ogledamo najlepši del Muscata. Zadnji dan izkoristimo za odkrivanje glavnega mesta in centra Omana. Sprehodimo se po obalnemu delu, od ribje tržnice, mimo muzejev, sukov, parkov, trdnjav in znamenitih kavarn ter restavracij do starih mestnih vrat. Ogledamo si veliko mošejo Muscata. Sledi zadnja okusna omanska hrana ter vožnja na letališče in polet proti domu. Polni doživetij in vtisov se bomo vrnili domov, ko se bomo zavedli, da nas čaka ponovna rutina, služba, šola in obveznosti. Da našega Char srečanja seveda!
Program priporočamo vsem, ki si želijo popotniškega in svobodnega načina odkrivanja sveta.
Zemljevid poti


Nekaj utrinkov


Zakaj je zabavno voziti po OMANU (kratek film). Klikni in uživaj...


Vrhunci naše poti

Potovanje v Oman popotniku ponuja svojevrstno lepoto, saj kljub puščavski pokrajini, obiskovalcu razkriva izjemno raznolikost in ponuja številne znamenitosti

KAMPIRANJE V NARAVI: Oman te prevzame predvsem zaradi bližine narave. Kamprianje pod zvezdami je nepozabna izkušnja.
ODKRIVANJE MUSCATA:
starodavno in hkrati moderno mesto, falafel in šiša na dnevnem redu

PREČKANJE PUŠČAVE WAHIBA: nepozabna vožnja v neznano, mimo mogočnih puščavskih sipin
HOJA PO LITTLE SNAKE CANJONU: strme pečine nas bodo prevzele, ko bomo raziskovali to ozko sotesko
HOJA PO TERASAH VELIKEGA KANJONA:Do tja vozi cesta, ki se nahaja na 2000 metrov nadmorske višine in velja za najvišje ležečo cesto v državi. Kanjon je impresiven in za ljubitelje trekingov
KOPANJE V WADIJIH/SOTESKANJE: krasijo jih prekrasni tolminčki z živo zeleno vodo, fantastičene tudi za krajši treking
UŽIVANJE V WADI BANI KHALID: najbolj poznan omanski wadi. Oaza je posejana z zelenimi palmami, ki obkrožajo krasen naravni bazen ( kot iz razglednice)
ODKRIVANJE STARODAVNE NIZWE: Staro mesto
znano po svojih soukih, tržnici in trdnjavi,
ODKRIVANJE JEBEL SHAMS:najvišji vrh omanskega visokogorja v bližini katerega se nahaja znameniti Grand Canyon arabskega sveta
VASICE POD JEBEL AKHDAR:v prevodu pomeni zelena gora, pohvali se z lepimi, majhnimi vasicami ter terasami – sadovnjaki, ki se strmo spuščajo v wadije
AL KHALUF ali SUGAR DUNES:bela puščava, še en naravni fenomen Omana, ki popolnoma očara
OBMORSKA VOŽNJA: Oman ima ogromno obale, zato je ribolov pravzaprav glavna gospodarska panoga v državi.
RAZISKOVANJE TRDNJAV: Raziskovali bomo številne trdnjave, del dolge omanske zgodovine..
TRŽNICE: tržnice je mogoče videti v vsakem mestu, a najbolj znane in vredne obiska se nahajajo v mestih Nizwa, Sur in Muškat.


Kontakt

NASTANITVE

Kje spimo na poti?

Oman razvija turizem v bolj luksuzno smer, a se tam vseeno najde dovolj poceni hotelčkov. Na srečo je dovoljeno kampiranje v naravi in to je najlepši del omanske izkušnje. To je seveda tudi najcenejša možnost potovanja po Omanu in tega se bomo držali tudi mi. Za začetek, konec ter nekje vmes spimo v aparthotelih, ostalo pa kampiramo v šotorih na najlepših točkah, ki jih država premore. Šotori priskrbimo mi, lahko pa uporabljate svojega (po želji).


Fotke nastanitev

 


Zakaj z nami na pot?

Ker je hudo dober program, ki objame celo državo in njene lepote. Ker uporabljamo udobne džipe in smo zelo ugodni. Oman je čudovita država in vožnja je res lahka. (vozila vozimo sami) Cestena Arabskem polotoku, ki pritegne z zanimivo in raznoliko naravo in možnostjo divjega kampiranja. Je varna dežela, ljudje so prijazni in odprti. Letalske karte so ugodne, letimo iz Ljubljane.

Javni prevoz v Omanu sploh ne obstaja oziroma je zelo omejen. Taksiji so za turiste precej dragi. Za raziskovanje Omana si je fajn najeti avto in tako bomo potovali tudi mi.


DETAJLI

O državi

Sultanat Oman je obmorska država na jugovzhodni obali Arabskega polotoka.Njihova uradna vera je ibadizem, oblika islama, ki je bližja sunitom kot šiitom.
Večino osrednjega dela Omana pokriva puščava z gorovjem na severu (Hadžar) in obalo na jugovzhodu, kjer so tudi največja mesta: glavno mesto Muškat, Sohar in Sur na severu ter Salalah na jugu. Podnebje je vroče in suho v notranjosti ter vlažno ob obali. V davnini je bilo tu morje, kar dokazujejo številni fosili školjk v puščavi, daleč proč od sedanje obale.

Tako kot ves Perzijski zaliv ima tudi Oman zelo vroče podnebje in malo dežja. Dežuje v glavnem januarja. Letna povprečna količina padavin je 100 milimetrov. Gorovje Dhofar ima tropsko podnebje, največ padavin je od konca junija do konca septembra zaradi monsunskih vetrov z Indijskega oceana, ko sta pogosti tudi velika vlažnost in megla. Na najvišjih vrhovih, kot je Džabal Akhdar, je povprečna letna količina padavin 400 milimetrov. Kadar so nizke temperature, hribe pobeli sneg, a ne vsako leto. Nekatera obalna območja, posebno blizu otoka Masirah, so včasih vse leto brez padavin. Temperature dosežejo od maja do septembra tudi 50 stopinj Celzija.
Suša in omejena količina padavin povzročata pomanjkanje vode, tako da je oskrba z njo eden največjih problemov v Omanu, saj imajo omejene obnovljive vodne vire. Glavna vira vode sta podtalnica na puščavskih območjih in izviri v hribih in gorah. Pitno vodo imajo povsod. Ob obali, kot je na primer Salalah, je zemlja vedno bolj slana, kar je posledica prevelikega izkoriščanja podtalnice in morske vode. 
Od konca 17. stoletja je bil sultanat Oman bogata država, ki je s Portugalci in Angleži tekmovala za prevlado v Perzijskem zalivu in Indijskem oceanu. Vrh je Oman dosegel v 19. stoletju, ko je razširil svoj vpliv in nadzor čez Hormuško ožino v Iran in Pakistan, na jugu pa na Zanzibar, ki danes pripada Tanzaniji. V 20. stoletju je njegova moč začela slabeti in je prišel pod vpliv Združenega kraljestva. Muškat je postal glavno pristanišče v Perzijskem zalivu in bil med najpomembnejšimi trgovinskimi pristanišči v Indijskem oceanu.


Vizum in cepljenja

Za vstop v Oman je za slovenske državljane potreben vizum. Omanski vizum pridobimo na letališču v Muškatu (velja le za imetnike navadnih potnih listov, ki v to državo potujejo turistično, potni list mora biti vlejaven vsaj še 6 mesecev ob vstopu v državo). Vizum za 30 dni stane 20 OR, kar je približno 45€.
Katera cepljena so potrebna za obisk Omana pa si lahko preberete tukaj: www.zdravinapot.si
COVID vstopni pogoji: Natančne vstopne pogoje, kot posledica omejitve Koronavirusa najdete tukaj

Skupina in vodja poti

Točen potek poti lahko preveriš z klikom na zemljevid poti. Skupina je maksimalno velika za pet-šest avtomobilov popotnikov. Skupino pelje Gregor ali Matej. Preverjena ekipa! Za celotno potovanje potrebuješ 14 dni. Vozila vozimo sami. V avtomobilih smo po 4 osebe skupaj. Vozi lahko vsak, ki ima slovensko vozniško dovoljenje. Vožnja je zelo prijetna, veliko je terenske vožnje (makadami, pesek,..).  Pred potovanjem imamo sestanek z vsemi, in ta je obvezen, da se izognemo težavam in neinformiranosti. Šotore prejmete na sestanku.


Kdaj na pot?

Oman ima značilno vroče puščavsko podnebje. V Omanu je najlepše od decembra do aprila, ko je zrak osvežilnejši in se dnevne temperature gibljejo med 20 in 25° C. Padavin je zelo malo oz. jih skoraj ni.  Odhodi v izvedbi agencije Huda Tura so marca,aprila in oktobra. Poleti je prevroče, pozimi prehladno!
Točen datum odhoda lahko preveriš pod zavihkom CENA ali na začetni strani - ODHODI. Število mest je omejeno!!

 

CENA

Cena in termini:

26.10. - 08.11.2024 (14 dni)  Zbiramo prijave!!
1060€ + polet 503€ (polet iz Ljubljane!)
-50€ AKCIJA NA ZGODNJE PRIJAVE DO 01.04.2024

Akcijski popusti ter popusti za stalne stranke se ne seštevajo.
Otroci do 12 let imajo popust pri letalski karti cca 50€ ter popust pri aranžmaju 100€

Ceno sestavlja:

  • Aranžma 570€ (Organizacija in slo vodja poti v primeru 12 ali več potnikov, depozit za najem džipov, izposoja šotorov za kampiranje, najem walkie-talkijev za zvezo med avtomobili)
  • Stroške na poti 200 OMR - cca 490€: 3x nočitev v apart hotelu, kampiranje na prostem (šotore vam brezplačno uredimo mi), najem džipov + dostava + stroški z vožnjo (cestnine, bencin), osnovna oprema za kampiranje (stoli, mize, cool box)
  • mednarodni polet z vsemi pristojbinami iz Ljubljane ali bližnja letališča od 503€
Najem avtomobilov je kalkuliran na 4 osebe / avto. Če je oseb v vozilu manj, se cena sorazmerno poviša. Za 3 osebe v avtu je doplačilo 110€/osebo.

V ceno je vključeno:

* slovenski vodja poti za celotno obdobje potovanja
* najem džipov kategoije TOYOTA Prado in podobni z dostavo na letališče
* stroški bencina in cestin za celotno potovanje
* 3x nočitev v apart hotelu
* izposojo Char šotorja za celoten čas potovanja
* osnovna oprema za kampiranje (stoli, mize, cool box)

V ceno ni vključeno:

* hrana izven programa (cca 100-150eur)
* turistični vizum za slovenske državljane ni več potreben (03/2023)
* zavarovanja
* vstopnine (cca 30-40eur)
* doplačilo za nevoznika 50€ (to je tura self-drive torej vozila vozimo sami!)
* kavcija pri najemu vozila (kartica ali 100€ - vrnejo ko vrnemo vozila)


Informacije o najemu vozil:

Vozila vozimo v Omanu sami in potnik se mora opredeliti če želi biti viznik ob prijavi.
Kategorija vozil je Toyota Prado, Mitsubishi Pajero in podobni. Pravi terenci z 4x4 pogonom. V avtmobilih smo razporejeni po 4 potniki skupaj. Depozit za najem vozil, ki je vključen v aranžmaju in ni vračljiv.

• Zadostuje slovensko vozniško dovoljenje
• Vključeno zavarovanje za vožnjo po sultanatu Oman
• Vključena 4x kamp stol/avto, coolbox, lokalni telefon
• rutinski servis in vzdrževanje vozil (Routine service and maintenance)
• zamenjava vozila v primeru okvare. Za odročne dele do 48 ur. 
• vključenih 200 km/dan vožnje oz 1400km/teden 
• v primeru povzročitve nesreče znaša franšiza cca 350 OMR. Obvezna je pridobitev policijskega poročila. Predplačilo franšize ni potrebno.
• Zaradi morebitnih prometnih kazni (radarji) se zahteva 1x kreditna kartica/vozilo
• Za doplačilo možen najem kuhalnika, posod etc. 
 
*Organizacijo sestavlja vodenje-spremljanje slovenskega vodje poti, priprava potovanja in organizacija z naše strani ter morebitna pomoč s strani lokalne agencije.

Način plačila:

Ob prijavi se vplača akontacija v višini 100€  ter strošek prijave, ki znaša 10euro/vplačilo. Strošek prijave je nepovraten. Cena velja za vplačila preko UPN naloga. Z vplačilom akontacije si zagotoviš mesto v skupini. Odhod je zagotovljen ob  minimalnem številu prijavljenih. V primeru manjšega števila prijav se potovanje odpove ali pa sorazmerno poviša cena za organizacijo in vodenje. Od 6-8 prijav se poviša za 150€, od 9-12 prijav pa 100€. Doplačilo velja tudi za podaljšek Če odpoveš potovanje, veljajo odpovedni roki, kot navedeno v splošnih pogojih. 60 dni pred potovanjem oziroma pred izstavitvijo računa, lahko vplačani znesek koristiš na katerikoli naši poti v obdobju enega leta. Več o splošnih pogojih si lahko prebereš tukaj. Če je potovanje odpovedano zaradi premajhnega števila prijav, ti vplačilo seveda vrnemo. Pred odhodom se poravna stroške letalskega poleta, spremstva in priprave potovanja, zavarovanje z asistenco in transferja do letališča. Vse ostalo, se plačuje lokalno, na mestu samem.

Letalski poleti niso vračljivi. Cena avio poleta dnevno malce variira. Za točno dnevno ceno nas kontaktirajte. Način plačevanja na potovanju je drugačen, saj vse plačujemo na licu mesta. Ceno stroškov na poti računamo na dan kalkulacije. Ker Evro lahko pade v primerjavi z lokalnov aluto opozarjamo, da so navedene cene okvirne in lahko malce odstopajo. Zagotavljamo le ceno za organizacijo in spremstvo. 

Destinacije so popotniške in cene se spreminjajo. Lahko pride do manjših odstopanj zaradi spremembe cen ali valut zato mi 100% zagotavljamo le ceno za organizacijo in letalski polet


VTISI

Pozdravljeni Charovci, 

Potepanje po Omanu je bilo super. Država je že sama po sebi lepa, raznolika. V programu so mi bili všeč trekingi po slikovitih hribovjih. . ... ravno prava mera. Posebna doživetja kopanje v tolmunih.
Imeli pa smo tudi srečo, da smo v Bahli lahko doživeli utrip njihovega praznika v trdnjavi. Doživetje!!  Nepozabna vožnja po puščavi... Ne vem katera je lepša  rumena ali bela. Bela je kot pogled na smetano. 
Zvečer smo prijetno kramljali ob ognju... zahvala Mateju in Stojanu, ki je tudi pridno nabiral drva.  Pravi biser pa je seveda Wadi Shab, za konec pa še Char X tocka😂. 
Sam program: ravno prav hribovja, wadijev, puščave.... 
Mateja kot vodnika lahko samo pohvalim. Nismo "tekali"... vse je teklo umirjeno  - zasluga dobrega vodenja..tudi ko ni šlo vse po načrtu.. okvara avta. Do vseh je bil izjemno pozoren... se posebej pri vodenju 5 jeepov. Ob večerih pa smo prijetno kramljali. Tudi skupina je bila super... uravnoteženi po spolu in letih. Bili smo kot ena družina.. 
Hvala in upam da se spet kmalu vidimo. 

Lp Irena


Pozdravljeni,

tudi mene veseli da sem bil del te odlično usklajene ekipe. To potovanje se mi je zdelo zelo prijetno. Poleg čudovitih krajev mi je bila všeč neokrnjena narava,
kjer je turizem še v razvoju. V spominu pa mi je ostal vsak kraj katerega smo obiskali nekaj posebnega.V samem programu ne bi nič kaj konkretnega spreminjal.
Vodenje je bilo več kot odlično. Vsa čast Mateju, kateri se je znal prilagajati našim željam.
Skratka, bilo je res nepozabno potovanje. Nisem bil prvič z vami in upam, da tudi ne  zadnjič.
Lep pozdrav vsem skupaj
Stojan


Hvala tudi za organizacijo. Mislim, da nas je velika večina uživala, lepo slikovito, ne preveč naporno popotovanje. Vsekakor gre zahvala tudi vodniku Mateju, ki je znal vse skupaj mirno peljati in izpeljati do konca. Sam osebno sem zelo užival, družba sopotnikov je bila prijetna. Kmalu bo treba razmišljati kam spet

lep pozdrav

Sašo


Naj začnem od zadaj.
Matej je res fejst dec (po naše Gorenjsko). Takšnega vodnika je treba imet in ga tudi držat stran od konkurence, saj takih ni veliko vsaj v mojih 25 letnih izkušnjah na vsaj 50 tih potovanjih doslej.
Torej vodenje je bilo kot je treba. Glede programa ne bi spreminjal nič. Ekipa s katero smo potovali je bila homogena, zelo prilagodljiva in skratka nekomplicirana, pripravljena na vse podvige in dogodivščine. Takšno si le želiš tako kot sopotnik kot vodnik.
V naj lepšem spominu, kaj? Skratka ni da ni, vsaka pozicija katero smo obiskali ima svoj čar, tako gorski del, kot vadiji, puščava in oaze. Mogoče je bil najbolj zanimiv in dinamičen zadnji del ko smo obiskali vadij - sotesko, do katerega se sprehodiš do vode katero nato prehodiš in preplavaš vse do jame s slapom.
Potovanje je OK in prijetna sprememba okolja, spoznavanje nove kulture, katera ni povsem klasična arabska, tudi kulinarika je zanimiva, sama pokrajina pa je nekako pusta in prazna za naše razvajene vzorce polne zelenja in življenja. Malo drugače, a zanimivo.
Sicer pa, vodnik super dec, sotrpini (ekipa popotnikov) zelo dobra in vse skupaj je bil res en krasen dopust.
Janez


Kako se ti je zdelo potovanje nasploh? Potovanje po Omanu je izpolnilo najina pričakovanja. Želela sva ga obiskati predno se razvije masovni turizem. Program je raznolik – trekingi po gorovju, kopanje v čudovitih tolmunih in toplem morju,  spanje na sipinah, adrenalinske vožnje po različnih terenih, ogledi trdnjav, oaz, mest,  …skratka vsak dan kaj novega…ni časa za dolgčas J. Všeč nama je bilo, da smo spali tako v šotorih kot v hotelih/apartmajih. Prijetna so bila večerna druženja ob ognju…Kaj ti je ostalo v najlepšem spominu? Težko se je opredeliti, kaj je bilo najlepše ali najboljše …so tako različne stvari, da jih je težko primerjati. Važno je, da je celota super. Ne smeva pa pozabit na celotno skupino sopotnikov. Super so bili – pozitivni, nasmejani, pripravljeni pomagati, ...Kaj bi v programu spremenil/-a? Program je dobro zastavljen, da je najprej raziskovanja hribovja in na koncu bolj ležeren  del – sipine in morje. Predlagava, da bi morda zadnji dan spali v hotelu, da se v miru pripravimo na pot nazaj. Predlagava morda še kako večerjo na morju – v dogovoru z ribiči…kakšni rakci, hobotnice,….Je bilo vodenje v redu? Vodenje je bilo odlično – vse je potekalo po planu, strokovno, umirjeno, z veliko dobre volje,…Kako se je odrezal Matej? O Mateju samo dobro in lepo. Boljšega vodiča si človek ne more želeti. Hvala Matej – še enkrat ! Lp Edita


Kako se ti je zdelo potovanje nasploh? Potovanje je bilo dalj časa v načrtu in vidim, da je bilo prav, da sem se odločila potovati s Char, ker mi je bilo zelo pomembno, da je potovanje čim daljše, vaše najdaljše 😊Potovanje je bilo dobro, brez zapletov in bi ga priporočila s Char drugim potnikom. Pomembno mi je, da se dejansko potovanje izvede po programu in da se ne izpušča stvari (ogledov, pohodov) zaradi nekih neustreznih argumentov. Zelo mi je ustrezal let iz LJ, da ni utrujajoče vožnje na bližnje letališče, sploh če je let iz Italije. Imeli smo miren let 😊 Pohvalila bi organizacijo potovanja, to je obveščanje potnikov o vseh potrebnih informacijah pred odhodom. Pomemben je tudi seznam stvari, ki jih rabimo na poti, predvsem šotor in dobra podloga, ker spimo v šotoru na vseh možnih terenih. Potovanje je potekalo umirjeno, všeč mi je bilo, da smo se zjutraj odpravljali naprej na pot ob 9.uri. Dovolj časa, da smo si pripravili zajtrk in pospravili šotore. Džipi so bili dobri, prostorni in udobni, brez okvar. Nastanitve v hotelih so bile dobre, apartmaji z dvema sobama in kopalnicama je OK. Beli šotor in postelja ter kopalnica v oazi prav navdihujoče. Skupina je bila krasna, vsi smo ubogali navodila vodnika Mateja in vse je potekalo utečeno, brez kompliciranja, negodovanja, nihče ni zamujal ali sitnaril 😊 Dobra ideja so večerni sestanki ob tabornem ognju, ko nas je vodnik Matej seznanil, kako bo potekal naslednji dan in kako se moramo organizirati in pripraviti. In možnost za naša vprašanja. Veliko smo videli že zaradi same vožnje skozi državo in veliko ker smo imeli krasne pohode v soteske in kanjone. Pri pohodu se lahko pripeti kaka neljuba nesreča, da kdo pade ali se poškoduje, zato sem vesela, da je bilo vse brezhibno 😊 Če mi dovolite, da naredim primerjavo s Shappa Potovanji, sem bila z njimi na enem potovanje in z njimi NE želim več potovati, ker Shappa ni odraz skrbnega in odgovornega organiziranja potovanja, ker je iskreno prisotno preveč alkoholne pijače.
Kaj ti je ostalo v najlepšem spominu? Všeč mi je bilo, ker smo sami vozili in smo imeli konvoj 😊 komunikacija, za katero je skrbel vodnik Matej prek Walkie Talkie je imela svoj Char in nismo imeli nobenih težav, da bi se kje čakali ali izgubili v prometu. Bilo je zabavno. Muscat in okolica, ker je zelo urejeno, čisto, avtoceste z več pasovi in seveda prestižni avtomobili. Mogočna mošeja in številne druge, ki smo jih na potovanju videli. Omanci kot zelo ugledni in prijazni ljudje. In miren način življenja. Šotorjenje in kuhanje, iznajdljivost. Menim, da je bilo dobro razporejeno, da smo zaporedoma nekaj nočitev imeli šotorjenje, brez vode in elektrike in potem nočitev hotelu, da sem malo osvežimo, saj je tudi to del takega potovanja. Pokrajina, hribi, kanjoni, razgledi, ceste, po katerih smo vozili. Najbolj vožnja po neutrjeni poti, po vodi in luknjah v oazo, kjer smo spali v belem šotoru. Pravo adrenalinsko doživetje. Najbolj mi je bil všeč najdaljši pohod, ki je bil tudi nazaj zato naporen, je trajal in trajal 😊 Dobra hrana in tržnica ter njihove slaščice. Zelo dobro kosilo na plaži po izletu z ladjico, različne ribe in riž 😋 Prav je, da so za kosilo ribe, ker smo v državi, kjer je morske hrane obilno. Vožnja z džipi po puščavi, ko smo obtičali v pesku. Vzorce, ki jih na sipinah nariše veter. In seveda pesek vsepovsod 😊 v šotoru, v spalki ☹
Kaj bi v programu spremenil/-a? Zadnja noč naj bo hotelu, da se v miru pripravimo za let nazaj domov, tuširanje in pakiranje stvari zaradi odhoda na letališče in domov. Če bi lahko kaj dodala in podaljšala potovanje, bi si želela doživeti še puščavski safari na kameli…
Je bilo vodenje v redu? Vodenje je bilo dobro in umirjeno. Nobenih težav ne pri vožnji z džipi in ne nasploh. Dovolj časa za postanek, za WC, za trgovino, za sladoled 😊
Kako se je odrezal Matej? Matej je dober vodnik. Da program za nove potnike še lahko izboljšate predlagam, da upoštevate Matejevo mnenje, ki izhaja iz predlogov, ki jih damo potoniki v živo na potovanju glede na načrt poti, potek ogledov in dogodkov. Bil je odgovoren, skrben in dostopen. Dobro nas je vodil in usmerjal pri vožnji. Na pohodih je bil pozoren do vseh. Je strokoven, prijazen in preprost. Postal je del nas. Prosim, da ga pohvalite Gregorju.