• Slider 9
  • Slider 3
  • Slider 8

NAŠA POT

Potovanje Južna Indija -  OPIS PROGRAMA

Naša neverjetna pot po Indiji ne bo nikogar pustila ravnodušnega. V programu je vključena paleta vrhunskih krajev subkontinenta, vsak konec državice ponuja nekaj za vsak okus. Pot pričnemo v Mumbaju in pot takoj nadaljujemo sz notranjim letom v Channai in transferjem v Mamallapuram.To je prijetno obmorsko mestece s sproščenim vzdušjem ter svetovno znano po čudovitih, v monolitno skalo vklesanih templjih (Unesco) ter njihovih reliefih. Obiščemo še templje Pancha Ratas (pet templjev), od katerih je vsak grajen v drugačnem slogu. Sledi premik v Auroville. Auroville je zamišljen kot univerzalno mesto, v katerem bi moški in ženske z vsega sveta lahko živeli v miru in slogi, nad vsemi verami, politikami in narodnostmi. Tu obiščemo ašram Šri Aurobinda, ki ga je guru ustanovil, da je uresničil svoje sanje o novi dobi in družbeni ureditvi. Tu začutimo pravo sveto vzdušje in spoznamo indijsko ašramsko sceno. Zatem gremo na vlak v Madurai. V mestu se prepustimo raziskovanju barvitih in živahnih ulic, ki so polne romarjev, odprtih kuhinj in barvitih tržnic. Od tu gremo v hribe med čajne plantaže. Munnar in njena okolica sta znani po indijskem čaju. Privoščimo si sprehod med plantažami čaja ter uživamo v zeleni okolici, ki kar jemlje dih. Ne bo manjkala in pokušina in nakup kakšnega zavojčka čaja. Zatem nas pot pelje zopet proti obali, v Keralo. Relaksacijska in zelena Kerala je zelo vroča, kar bo popoln preobrat. V Kochiju si bomo ogledali stari kolonialni del, lovili bomo ribe na tradicionalni način in obiskali tržnico začimb na debelo. Obiščemo tudi tradicionalni Katakali show, ki ga dnevno izvajajo že stoletja. Po Kochinu gremo v naravo! Zapeljali se bomo do Allaphuze od koder bomo z ladjico prepluli celo razdaljo do Kollama. Pluli bomo po zelenih rečnih kanalih in občudovali življenje ob vodi, si mahali z otroci ob vodi ter se naužili lepot krasne pokrajine obmorske Kerale. Sledi spust na jug, v Varkalo. V Varkali nočimo tri dni! Sončni zahodi nas bodo prevzeli iz dneva v dan. Od tu gremo na krajše izlete v okolico in obiskali bomo tudi krasno, s kokosi posejano plažo v Kovalamu! Odpeljemo se na skrajni jug subkontinenta, v Gandijevo mesto Kanyakumari. Občutili bomo močno energijo tega kraja, si ogledali Gandijev memorial in 3000 let star tempelj posvečen boginji Kanya Kumari.
Potem pa zamenjamo ploščo, oziroma stran subkontinenta. Poletimo v Bangalore, zamenjamo prevoz in nočni vlak nas bo zapeljal v Hospet. Od tu se bomo zapeljali v pisani in kamniti Hampi, kjer še danes plujejo v okroglih čolnih. Obdaja ga krasna kamnita pokrajina, reke in barviti templji. Sončni zahodi so tu nepozabni. Obiskali bomo svetega moža - sadhuja, da nam razodene nekaj življenjskih resnic. Svetišče na hribu bomo obiskali za sončni zahod. Sledi še polet do Bombaja, kjer zaključimo naše čarobno potovanje!
Program je aktiven, (nočitve hoteli, vlaki in avtobus) in ga priporočamo tistim, ki si želijo avanturističnega, popotniškega in aktivnega načina odkrivanja sveta. Primerno za vse starosti.
Zemljevid poti


Nekaj utrinkov


Vrhunci na poti (varirajo glede na program)

Indijski vlaki: prespati na vlaku po Indiji je nepozabno, kulturni šok
Mamallapuram: prijetno obmorsko mestece s sproščenim vzdušjem
Auroville: ašram Šri Aurobinde, posebno mesto, ki te prevzame
Madurai: barvitega in živahnega mesta na obrežju reke Vaigai
Munnar: središče indijskega časa, čajne plantaže, ki jemljejo dih
Kochin: mestece na otoku, tradicionalno ribarjenje, Katakali plesi, začimbe, kadila
Varkala: krasna plaža s strmimi klifi kjer te sončni zahod poplnoma prevzame
Hampi: kraj kjer te dobesedno odpelje. Romarski center, okrogli čolni, barviti templji
Srečanje s sadhujem: nekaterim ta izkušnja spremeni življenje, drugim ne
Masaže: večkrat na poti nas bodo masirali z ayurvedskimi olji. Nepozabno!


Kontakt

NASTANITVE

Kje spimo na poti?

Naši hoteli v Indiji so v centru dogajanja. To nam je osnovno vodilo! Hotelčki so preverjeni, za indijske razmere dobri. Izbiramo hotele, ki so lepi, pristni, ljudje prijazni in storitev dobra. Uporabljamo dvoposteljne in troposteljne sobe, ki imajo lasten tuš in WC. V puščavi spimo na prostem (kategorija milion star), kjer pa nam namestijo udobne ležanike (ne spi se na tleh). Nastanitve so različnih kategorij. Iz hotelov je v vsakem kraju glavno dogajanje dostopno peš. Hoteli so nekategorizirani. Nastanitve v spalnih vlakih uredimo skladno z datumom prijave saj se AC vagoni zelo hitro zapolnijo. AV vlaki so na voljo v kolikor je prijava in potrditev ture izvršena 3 mesece pred odhodom. V nasprotnem primeru je vlak sleeper klasa. Kdor prvi pride, prvi melje.


Hoteli na poti 


Zakaj na pot z nami?

Ker Indijo dobro poznamo! Letos še izboljšan program! Odločili smo se da v novoletnem obdobju obdelamo cel jug (na severu je vsako leto megla in vse od aviono do vlakov zamuja tudi po 8 ur!). Ker smo program uredili tako, da je manj menjave hotelov, je je sedaj bolj prijetna in manj naporna tura. Indija zna biti namreč precej naporna zadeva. Zadnji dan smo vlak na sever zamenjali z letalom. Kar nekaj let Gregor Indije ni hotel organizirati, ker mu je bila tako pri srcu. V Indiji je namreč preživel 2 leti svojega življenja in jo prepotoval po dolgem in počez. Petra, ki turo vodi preživi tam polovico leta in ji je Indija segla že pod kožo. Iz vseh teh izkušenj, se je rodila Čarobna Indija, ki ji ni para. Letos je več obmorskih krajev in juga, kjer je vreme ugodno. Ker za konec leta nočimo tri dni ob plaži! Ker po Indiji potujemo z avioni, vlaki, avtobusi, kolesi, rikšami in peš. Ker so nastanitve dobre, hrana doživetje in vodnica vrhunska. Seveda Indije v enem potovanju ni moč spoznati, je pa zagotovo pomembno kje in s kom se giblješ, če še želiš ujeti čarobno moč tega subkontinenta.


DETAJLI

O državi

Ime Indija izvira iz imena Ind, to pa iz staroperzijske besede Hindu, iz sanskrtskega Sindhu, zgodovinskega krajevnega poimenovanja reke Ind. Kot sopomenka za vso Indijo se občasno uporablja tudi beseda Hindustan, perzijski izraz za »Deželo hindujcev«, sicer zgodovinsko ime za Severno Indijo. Mi Indijo imenujemo kar Združene Države Indije, saj je državic (28 zveznih držav) in raznolikosti ogromno. Prav to je posebnost tega subkontinenta in našega potovanja, saj omogoča prehod skozi različne kulture, religije in naravna območja znotraj iste države. Indija je ogromna in nudi od puščav, tropskih gozdov, mega mest, krasnih plaž do pristne duhovne izkušnje. Indija ima več obrazov. Pravijo da je kot goba, vse vase posrka. Nekateri jo ljubijo, drugi jo sovražijo. Mi pa pravimo, da je čarobna.


Vizum in cepljenja

Vizo uredimo elektronsko (pošljemo točna navodila). 

Katera cepljena so potrebna za obisk Omana pa si lahko preberete tukaj: www.zdravinapot.si
COVID vstopni pogoji: Natančne vstopne pogoje, kot posledica omejitve Koronavirusa najdete tukaj

Skupina in vodja poti

Skupina je velika od 12 do 20 popotnikov. Če je popotnikov 12 ali manj se cena organizacija doplača in sicer v primeru prijavljenih 9-12 potnikov 60€ in 6-8 potnikov 100€. Skupino pelje Petra. Za celotno potovanje potrebuješ 20 dni časa.


Kdaj na pot?

Indija ima več sezon. Top sezona južno od Mumbaja je Novo Leto. Jug se namreč vedno obišče pozimi, ko so temperature znosne in je doma mrzlo in megleno. Odhodi v izvedbi agencije Huda Tura je za januarTočen datum odhoda lahko preveriš pod zavihkom CENA in na desni strani strani z klikom - ODHODI. Število mest je omejeno!!


CENA

Cena in termini

PRENOVLJEN PROGRAM
20.01.2024 - 02.02.2024:
za 14 dni
780€ + letalski poleti od 980€/os Let iz Lj

V ceno je vključeno:

*Aranžma 450€, ki ga sestavlja: Organizacija in priprava potovanja, slovenski vodja poti, vlaki (sleeper klasa)
*Stroške na poti 330€, ki zajemajo: nastanitev v hotelih, vsi prevozi, lokalni vodniki, napitnine, plovba z drevaki v Kerali
*mednarodni polet iz Ljubljane in 2x notranji let od 980€/os

Nastanjeni smo v preverjenih popotniških hotelih (dvoposteljne sobe z latnim wc-popotniški in turistični hoteli, dvoposteljne sobe-lasten WC). Ob morju spimo v Mammalapuramu, Varkali, ter Kolamu.

Prevozi so v Indiji pravo doživetje in zajemajo: prevoz z vlaki, avtobusi, taxiji, rikšami in po želji tudi kolesi

Ceneje ne gre. Barantamo za vas!Način plačevanja na potovanju je drugačen, saj vse plačujemo na licu mesta. Ker se cene storitev in valutna razmerja v državah v razvoju spreminjajo opozarjamo, da so navedene cene okvirne in lahko malce odstopajo. Zagotavljamo le ceno za organizacijo in spremstvo, kar znaša od 450€. Stroški na poti so cca 330€.

Če je popotnikov 12 ali manj se cena organizacija doplača in sicer v primeru prijavljenih 12-9 potnikov 70€ in 8-6 potnikov 100€.
Maksimalno število v skupini: 20 potnikov

*Organizacijo sestavlja vodenje-spremljanje slovenskega vodjo poti, priprava potovanja in organizacija z naše strani ter morebitna pomoč s strani lokalne agencije. V določenih primerih tudi kakšno nastanitev ali prevoz.

V ceno ni vključeno:

*vizum (uredi se elektronsko, cca 25eur)
*vstopnine
*doplačilo za AC vlake- 35eur, transfer na letališče
*nakupovanje po bazarjih in centrih
*masaže ter tečaji joge
*hrana izven programa (hrana je zelo poceni)

S seboj svetujemo vzeti še minialno 200-300€ za lastno potrošnjo.


Način plačila:

Ob prijavi se vplača akontacija v višini 100€  ter strošek prijave, ki znaša 10euro/vplačilo. Strošek prijave je nepovraten. Z vplačilom akontacije si zagotoviš mesto v skupini. Odhod je zagotovljen ob  minimalnem številu prijavljenih. V primeru manjšega števila prijav se potovanje odpove ali pa sorazmerno poviša cena za organizacijo in vodenje. Od 6-8 prijav se poviša za 100€, od 9-12 prijav pa 70€. Doplačilo velja tudi za podaljšek. Če odpoveš potovanje, veljajo odpovedni roki, kot navedeno v splošnih pogojih. 60 dni pred potovanjem oziroma pred izstavitvijo računa, lahko vplačani znesek koristiš na katerikoli naši poti v obdobju enega leta. Več o splošnih pogojih si lahko prebereš tukaj. Če je potovanje odpovedano zaradi premajhnega števila prijav, ti vplačilo seveda vrnemo. Pred odhodom se poravna stroške letalskega poleta, spremstva in priprave potovanja, zavarovanje z asistenco in transferja do letališča. Vse ostalo, se plačuje lokalno, na mestu samem.

Destinacije so popotniške in cene se spreminjajo. Lahko pride do manjših odstopanj zaradi spremembe cen ali valut zato mi 100% zagotavljamo le ceno za organizacijo in letalski polet.


 

VTISI

Vtisi

 

Zdravo!

Končno sem se spomnila na tole moje mnenje:
Potovanje še kar traja...toliko vtisov in doživetij, ta odštekana, prisrčna drugačnost, zeleno v neštetih odtenkih, paleta pisanih barv in prijaznih, nasmejanih, srčnih ljudi! Noro, nepozabno, izjemno všečno!
Petra, naša vodnica,se je odrezala odlično! Znanje in vedenje o deželi, ljudeh, kulturi, verstvih je posredovala v pravi meri, na prijeten in pristen način. Njen preprost, sproščen in spontan slog se je mešal z veselim, sproščenim vzdušjem v skupini. Carica!
Indije sem si že od nekdaj želela, prišla je in vzela sem jo. Prvič, zagotovo ne zadnjič. V prihodnje pa kar v tisto smer: Kambodža, Vietnam, Indonezija...ne vem..kamorkoli, le da bo nekaj povsem neodkritega in drugačnega...
Vaša potovanja, vaš način in stil mi zelo ustreza, vsekakor se še priključim in vsepovsod vas hvalim ter priporočam tudi drugim! ??

Lep pozdrav, Martina.

 


 

Živijo,

potovanje je bilo super! Raznoliko, pestro, naporno in nasmejano. V najlepšem spominu mi je sigurno ostal Hampi, je res nekaj posebnega.
Vodenje je bilo odlično! Petra je res vodička kot še šika, vse odlično organizira, baranta za nas in se pogaja z Indijci. Gre z nami v restavracije in nam pomaga pri naročilih in plačilu, ki je seveda cel izziv :)
Ogromno zanimivih stvari nam je razložila o Indiji, res smo jo z veseljem poslušali. Vedno je bila lepo skulirana in nikoli nas ni nekaj preganjala, tako lepo vse na izi ampak organizirano. se vidi, da kar nekaj časa preživi v Indiji. Tako da potovanje v Indijo s Petro, vsekakor priporočam!
Morda bi lahko naredili manjšo spremembo v programu. Verjetno bi vsi dali kak € več in bi za novo leto dejansko bili v kakem hotelčku na plaži. Ker novo leto prav na plaži med sami Indijci za nas ženske pač ni ravno prijetno, zato smo se temu raje izognili. Če pa bi imeli hotel na plaži, pa je seveda drugače. Ali pa novo leto, kje v notranjosti in plaže kasneje. Samo v razmislek.

Če sprašujete po kakih novih destinacijah v vaši ponudbi, bi bil Oman super :)

Lep pozdrav

Eva


 

Pozdravljeni,

Potovanje je bilo čudovito, vodnica Petra je odlično opravila svoje delo. Petra zelo dobro pozna Indijo, posredovala nam je veliko informacij o Indiji, življenju in navadah ljudi. Petra ima izjemen občutek za ljudi, tako za potnike, kot za Indijce, s katerimi je (smo ) imeli opravka - z njimi je komunicirala na spoštljiv in korekten način, zato je potovanje tudi zelo gladko potekalo. Najbolj mi je ostala v spominu Kerala in trek po čajnih plantažah, kolesarjenje po svetem Hampiju in seveda plaže v Varkali in Goi, pa tudi potovanje z spalnimi vlaki in busi ni od muh. Ker sem pred par leti že obiskala severno Indijo, je bilo tokrat potrebno spoznati tudi jug Indije. Zanimam pa se za treke po Himalaji, Petra nas je navdušila za Ladak in Kašmir - mogoče pa se res še srečamo.
LP Daša 


Pa še malo vtisev.
Bilo je super, res doživeto in tisto kar je bilo meni naporno, počasi izgublja pomen.
Petra je bila enkratna, vedno z nami in za nas. Pa še s tistimi rikšarji se je morala kar naprej pogajat. Uffff.
Zelo lepo je bilo potovati po delti in opazovati naravo in dogajanj ob njej.
Morje pa še morje. To so bili res odklopi po vlakih, avtobusih, gužvi v mestu, vročini in »plezanjih« na templje. Teh je bilo res veliko.
Za potovanje sem se odločila v hipu, ko sem dobila program od Lane. Že nekaj let sem razmišljala, da bi šla v Indijo, pa ni bilo nobene opcije.
Tto je bila ena boljših odločitev lanskega leta. Seveda sem potovanje že priporočila prijateljem, znancem, sodelavcem.
Kam v prihodnje ? Hja, se bom kar prepustila trenutnemu navdihu, ko pride prilika. Vsekakor pa Azija, Afrika. Malo čez, čez bližnje planke.
Hvala vam za korektno poslovanje, lep pozdrav vsem in še srečno v 2019.
Alenka

 


1. Kako se ti je zdelo potovanje nasploh in kaj ti je ostalo v najlepšem spominu?
Potovanje je bilo fantasticno, polno zanimivih informacij, ljudi, slastne hrane in cudovite druzbe. V spominu mi je najbolj ostal Pushkar ter pripetljaj z okvaro avtobusa na poti do Munnarja-predvsem hitri odziv Matica, ki nas je sredi noci prisel "resit" z dvema djeepoma.;)

2. Je bilo vodenje in organizacija v redu ali bi kaj lahko dodali? A je bil Matic v redu? Vodenje je bilo v redu. Matic nas je opremil z informacijami in nam pokazal dosti zanimivosti, hkrati pa nam je tudi pustil, da smo se "prosto gibali", ce je bila taksna zelja. Matic je bil cel cas potovanja zelo sproscen in nikoli ni dajal vtisa, da je obremenjen z manjsimi nevsecnostmi, ki se v Indiji rade zgodijo, temvec nas je s svojo dobro voljo drzal pokonci do cilja, ki je bil ponavadi se dalec.;)

3. Koliko denarja si cca porabil/a v Indiji? Skupaj s skupno kaso in darilci za domov cca 400€

4. Kam bi v prihodnje najraje potoval/-a? Indijo, Indonezijo

5. Zakaj si se odločil/a za to potovanje in ali bi to potovanje priporočal/-a še komu?
Za to potovanje sem se odlocila predvsem zaradi zanimivega programa in termina.

PREBERI VSE NAŠE VTISE IZ INDIJE


FOTKE

 

Fotogalerija Indija Novo Leto (klikni)