• Slider 3
  • Slider 4
  • Slider 5

NAŠA POT

Potovanje Filipini- OPIS PROGRAMA

Naše popotovanje pričnemo v prestolnici Filipinov, Manili. Obiščemo najleše točke tega več milijonskega in kaotičnega mesta. Prvič se srečamo z odbitimi Jeepney-i, ki nas bodo spremljali po celotnih Filipinih in se z njimi zapeljemo do starega dela mesta Intramuro. Tukaj spoznamo nacionalno legendo Joseja Rizala in občudujemo arhitekturo, ki so jo na Filipine že davno pripeljali Španci. Sledi še obisk Črnega Jezusa, katerega na hitro pozdravimo in raziščemo lokalno tržnico, kjer ni da ni.
Sledi nočna vožnja na sever v deželo nekdanjih lovcev na glave, sedaj pa super prijaznih domačinov- gremo v Banaue. Smo v osrčju riževih teras in ni lešega kot hoditi med njimi na na tri-dnevnem trekingu, kjer se bomo odklopili od ponorelega sveta in si rekli- Zeleno, ki te ljubim zeleno:-). Nora pokrajina, nore barve in terase, za katere ti ni jasno, kako so jih zgradili... za konec trekinga pa vrhunec- terase v obliki ogromnega amfiteatra v Batadu, kjer ti zastane dih.
Sledi premik v popotniško Sagado, ki je poznana predsem po svojem podzemlju in visečih krstah. Raziskali bomo njeno okolico, uživali v lokalni sceni, tukaj pride na račun predvsem nežnejši spol saj Sagada ponuja ogromno možnosti za šoping, moški del pa bo užival v družbi lokalnega piva :-). Najpogumnejši se bomo odpravili na 4 urno raziskovanje podzemlja. Ja gremo v jame, plazili se bomo skozi ekstremno ozke luknje, plezali gor in dol in občudovali podzemni svet. Izjemna izkušnja, ki pa ni za tiste z klavstrofobijo :-). Sledi kratek povratek v Manilo in polet na morje!!!
Gremo na  Palawan. Prva naša postojanka bo Port Barton. Vasica bogu za hrbtom, kamor le redki turisti zaidejo. Tukaj je ena najlepših plaž na Filipinih, scena pa relax max. Od tu gremo na izlet z čolni. Podvodni svet je res nor, vidiš vse možne barve ribic in koral, uživamo na rajskih plažah, pečemo ribice, prespimo pa na samotnem otoku stran od civilizacije v hotelu z 1000000 zvezdicami.
Popotovanje nadaljujemo v El Nidu. Prva popotniška scena, večerja na plaži, uživancija na polno. Za vrhunec našega popotovanja po Filipinih se podamo v neki nori svet. Z ladjico plujemo med mogočnimi monoliti - zgleda kot da so padli iz neba, raziskujemo osamljene otočke, bele peščene plaže in se čudimo bogatemu podvodnemu svetu- z eno besed raj na zemlji.
Iz El Nida je mogoč povratek domov oz. ...g
remo na Bohol. Tukaj nas čakajo bele plaže- ja tiste iz razglednic s turkiznim morjem, najmanjše opice na svetu- Tarzierke, ki zrastejo do velikosti dlani, prelet reke Loboc z ZIP-linom in glavna atrakcija Bohola Čokoladni hribčki. Od tukaj gremo tudi na dnevni izlet, kjer se bomo potapljali z mogočnimi Morskimi psi kitovci Izkušnja, ki ostane za vedno. Ogromna, 10-15m velika morska bitja, ob katerih ti zastane dih. Toda nič bati, naše meso jih prav nič ne zanima, saj se zadovoljijo z planktonom, rakci pa jim zadovoljijo najzahtevnejše gurmanske potrebe.

Program priporočamo vsem, ki si želijo aktivnega in svobodnega načina odkrivanja sveta.
Zemljevid poti


Nekaj utrinkov


Znamenitosti na poti

Manila: prestolinca Filipinov, prvi stik z lokalno kulturo
Jeepney: odbiti predelani lokalni taksiji vseh mogočih barv
Intramuro: zgodovinski predel Manile, kolonialna arhitektura
Riževe terase: tisoč odtenkov zelene, lokalci so bili nori gradbinci
Tri-dnevni treking: gremo med vse odtenke zelene, spimo bogu iza hrbta med prijaznimi domačini
Sagada: popotniška enklava na severu Filipinov
Cave connection: gremo skozi eno jamo not, skozi drugo ven. Nora izkušnja za tiste, ki jih ne daje klavstrofobija :-)
Port Barton: vasica bogu za hrbtom, kamor pridejo le redki turisti...prava relax atmosfera
Hotel z 100000 zvezdicami: prespimo na samotnem otočku v šotorih, stran od civilizacije

El Nido: simpatično mestece na koncu sveta
Z ladjico med mogočnimi monoliti: vrhunec potovanja, kristalna voda, rajske plaže, bogat podvodni svet in super pojedina na ladji
Bohol: čudovit otok, bele peščene plaže, uživancija na polno
Tarzierke: simpatične najmanjše opice na svetu velikosti dlani
Čokoladni hribčki: simpatična igra narave, ki je ustvarila znamenite hribčke
Morskimi psi kitovci: nepozabno doživetje, plavanje s 10-15m velikimi živalmi


NASTANITVE

Kje spimo na poti?

Naši hoteli na Filipinih so preverjeni. Izbiramo hotele, ki so lepi, pristni, ljudje prijazni in storitev dobra. Uporabljamo dvo postelne in tropostelne sobe, ki imajo lasten tuš in WC. Na trekingu je namestitev primerna kraju po katerem hodimo- osnovna, skupinska kopalnica in tuš. Nastanitve so različnih kategorij. Bistvo je v temu, da smo vedno v centru dogajanja. Torej so hoteli locirani centralno. Iz hotelov je v vsakem kraju glavno dogajanje dostopno peš.


Hoteli na poti


Zakaj na pot z nami?

Zato, ker so Filipini sanjski in ker se za vsakogar nekaj najde. Uporabljamo vsa možna prevozna sredstva, ki nas pripeljejo do top točk po državi - avtobuse, ki imajo WiFi, jeepney-e, motorčke, kombije, med otoki uprabljamo notranje polete, trajekte, čolne,... Na turi spoznamo metropolitansko Manilo, gremo na treking, plazimo se po jamah, uživamo na plažah, občudujemo naravo, srečamo neverjetne živali in se podamo na nepozabno križarjenje med norimi monoliti. Program je sestavljen tako, da je na začetku zelo aktiven, nato pa se počasi intenziteta znižuje in na koncu je relax max. Potrudili smo se, da v času, ki ga preživite v tej čudoviti otoški državi doživite vso raznolikost, ki jo Filipini ponujajo. Si za nepozabno doživetje?


 

DETAJLI

O državi

Republika Filipini je otoška država, ki jo sestavlja kar 7.107 otokov in leži v tropskem zahodnem Tihem oceanu. Poseljenih je manj kot polovica otokov, točneje približno 2770. Oba največja otoka, Luzon in Mindanao, predstavljata dve tretjini ozemlja. Podnebje je tropsko oceansko z visoko vlažnostjo, značilne so visoke temperature in obilica dežja. Filipini imajo cca.110 miljonov prebivalcev in le-to se hitro povečuje. Prebivalstvo je večinoma katoliško 85%. Druga največja verska skupnost so muslimani katerih je 10%. Osnova prehrane na Filipinih je tako kot v večini azijskih držav doma pridelani riž. Ta pride na mizo vedno v spremljavi različnih prilog, omak. Priloge in omake so tako zelenjavne kot mesne in navadno je več različnih, da se okusi lepo premešajo. Med mesom je najbolj priljubljena svinjina. Poleg osnovne hrane, ki je riž s prilogami, so Filipini znani tudi po izvrstni morski hrani, kar ne čudi, daj jih obdaja Tihi ocean. Na Filipinih govorijo kar 90 jezikov in imajo tudi zelo veliko dialektov. Najbolj razširjen je jezik tagalog, ki ga govori nekaj čez 40 % prebivalstva in je poleg angleškega jezika uradni jezik Filipinov. Tagalog označuje jezik in prebivalce območja v osrednjem Luzonu, sodobna verzija tega jezika pa vsebuje tudi od kolonizatorjev podedovane besede iz španščine in angleščine.


Vizum in cepljenja

Viza za slovenske državljane ni potrebna.

 

Katera cepljena so potrebna za obisk Filipinov pa si lahko preberete tukaj: www.zdravinapot.si
COVID vstopni pogoji: Natančne vstopne pogoje, kot posledica omejitve Koronavirusa najdete tukaj

 


Skupina in vodja poti

Skupina je velika 11-20 popotnikov. Če je popotnikov 11 ali manj se cena organizacija doplača in sicer v primeru prijavljenih 11-9 potnikov 70€ in 8-6 potnikov 100€. Skupino pelje Matic. Za celotno potovanje potrebuješ 17 ali 21 dni.
Pred potovanjem imamo sestanek z vsemi, in ta je obvezen, da se izognemo težavam in neinformiranosti.


Kdaj na pot?

Filipini imajo tri letne čase. Deževno obdobje, suho obdobje in tropsko obdobje. Mi potujemo tja, ko je najprijetneje in so riževe terase najbolj zelene, tik pred žetvijo. Odhodi v izvedbi agencije Huda Tura so spomladi marec/april.
Točen datum odhoda lahko preveriš pod zavihkom CENA in na desni strani strani z klikom - ODHODI. Število mest je omejeno!!


CENA

Cena in termini:
2022 
870€+ poleti cca 650€ 17dni
1120€+ poleti cca 730€ 21dni

Ceno sestavlja:

*Aranžma 450€/500€ (Organizacija in slo vodja poti v primeru 12 ali več potnikov, depozit za treking) 
*Stroške na poti-skupna blagajna 520 oz. 720€ (hoteli, prevozi, transferji, lokalni vodniki, napitnine)
* Vsi poleti ( mednarodni + 2/3× notranji polet) od 650€ ( 17 dni) in od 730€ ( 21 dni)

Nastanitve: Nastanitev v lepih hotelčkih
Prevozi: Vse stroške z prevozi in transferji (po morju in po kopnem)
Ostalo: Vstopnine in eko taksa v Sagadi ter El Nidu, stroški vodiča na trekingu, Izlet v Port Bartonu, Križarjenje med monoliti v El Nidu, Izlet po Boholu

Letalski poleti niso vračljivi. Cena avio poleta dnevno malce variira. Za točno dnevno ceno nas kontaktirajte. Način plačevanja na potovanju je drugačen, saj vse plačujemo na licu mesta. Ceno stroškov na poti računamo na dan kalkulacije. Ker Evro lahko pade v primerjavi z loklano valuto opozarjamo, da so navedene cene okvirne in lahko malce odstopajo.
Zagotavljamo le ceno za organizacijo in spremstvo.

V primeru manjšega števila potnikov se cena spremeni: Če je popotnikov 12 ali manj se cena organizacija doplača in sicer v primeru prijavljenih 12-9 potnikov 70€ in 8-6 potnikov 100€

*Organizacijo sestavlja vodenje-spremljanje slovenskega vodje poti, priprava potovanja in organizacija z naše strani ter morebitna pomoč s strani lokalne agencije. V določenih primerih tudi kakšno nastanitev ali prevoz.

V ceno ni vključeno:

* hrana, pijača, darilca izven programa
* izleti (Morski psi kitovci cca. 20eur, cave connection 10eur)
* vstopnine 
* Zdravstveno zavarovanje, ZRO ( riziko odpovedi)
* transfer ( odvisno od programa)

* enoposteljna soba ( ne moremo je zagotoviti v vseh hotelih) 


Način plačila:

Ob prijavi se vplača akontacija v višini 100€  ter strošek prijave, ki znaša 10euro/vplačilo. Strošek prijave je nepovraten. Z vplačilom akontacije si zagotoviš mesto v skupini. Odhod je zagotovljen ob  minimalnem številu prijavljenih. V primeru manjšega števila prijav se potovanje odpove ali pa sorazmerno poviša cena za organizacijo in vodenje. Od 6-8 prijav se poviša za 100€, od 9-12 prijav pa 70€. Doplačilo velja tudi za podaljšek Če odpoveš potovanje, veljajo odpovedni roki, kot navedeno v splošnih pogojih. 60 dni pred potovanjem oziroma pred izstavitvijo računa, lahko vplačani znesek koristiš na katerikoli naši poti v obdobju enega leta. Več o splošnih pogojih si lahko prebereš tukaj. Če je potovanje odpovedano zaradi premajhnega števila prijav, ti vplačilo seveda vrnemo. Pred odhodom se poravna stroške letalskega poleta, spremstva in priprave potovanja, zavarovanje z asistenco in transferja do letališča. Vse ostalo, se plačuje lokalno, na mestu samem.

Destinacije so popotniške in cene se spreminjajo. Lahko pride do manjših odstopanj zaradi spremembe cen ali valut zato mi 100% zagotavljamo le ceno za organizacijo in letalski polet.
Kontakt


VTISI

VTISI

Živjo

Potovanje na Filipine je bilo res TOP❤?. Nepozabno, megafantastično...Filipini so res raj na zemlji in s takim programom ti je omogočeno, da vidiš ogromno in uživaš v vsakem trenutku(ok na transferjih malo manj,a so pač nujno zlo ?).Na kratko je težko opisati vsa doživetja..Ljudje so gostoljubni, prijazni in srčni Narava je enkratna,od riževih polj,gozdov,rek,slapov in kristalno čistega morja s čudovitim podvodnim svetom.Vsak kraj,ki smo ga obiskali ima svoje dragulje, a nedvomno mi bo ostal v srcu in duši samotni otok,kjer smo doživeli fantastičen sončni zahod in prespali pod milijon zvezdami. Aja,pa nastop,ki so nam ga priredili Filipinski otroci.,pa Taizejke,pa vožnja med monoliti......
.....
Programa ne bi spreminjala,saj ponuja raznolikost in se za vsakega najde biser.Za mojo bolj uživaško dušo,bi si želela več poležavanja na plaži,a istočasno bi se s tem odpovedala drugim nepozabnim doživetjem.

Matic je TOP vodnik.Od 1 do 5,bi ga ocenila z 10. Profesionalen,odličen organizator, motivator, predvsem pa srčen človek.Za vsakega v skupini si je vzel čas in videl,kdaj kdo potrebuje pogovor, pomoč,ima krizo..  V zahvalo njemu,je bilo to potovanje čarobno.
Skratka na Filipine bi se še vrnila, zagotovo,bi jih priporočila vsem,ki si želijo okusiti zemeljski raj.
Moje naslednje potovanje,bo po trenutnem navdihu in terminu,ki ga lahko uskladim s službo..Ogromno krajev je na tem planetu,ki si jih želim videti,sploh,če imajo poletje,ko je pri nas zima.

Hvala za vse Char ekipa.Res ste "zakon"

Lep pozdrav
Silvana


Živjo,
ko sem se precej neplanirano in hitro prijavila na potovanje, sem pričakovala tisto klasično Azijo (s templji, prijaznimi ljudmi, ki bi zmeraj raje evro več kot manj, tonami riža...), a dobila sem precej drugačno, nepričakovano potovanje, ki bo še dolgo ostalo v spominu.

 Poleg mogočnih in nepredstavljivo zelenih riževih teras (waw efekt), pisanih tržnic, ki me zmeraj povlečejo med domačine, lepot lokalnega prevoza, ki nikoli ne prikrajša za kakšno zgodbo, lepih plaž in podvodnega sveta, ki smo ga odkrivali z ladjico, so tu še pristni in topli ljudje, ki jih ni strah pogovorov s turisti in so ti na vsakem koraku pripravljeni pomagati, tudi na najbolj nemogočih krajih in urah brez da bi v zameno zahtevali karkoli. Skratka ne da se vse strnit v par vrstic. Definitivno pa je to eno izmed potovanj, ki so me, ne samo zaradi ljudi (s špansko preteklostjo), ampak tudi narave, pozitivno presenetila in bodo še dolgo pustila sledi.

Matic... kot je bilo rečeno že na uvodnem sestanku, nam z njim nikoli ni bilo dolgčas. Vsakemu v skupini je namenil svoj čas in se zmeraj prilagodil najšibkejšemu členu. Skupaj z nalezljivim smehom in smislom za humor je skrbel za dobro voljo v skupini in nas na vsake toliko s čim presenetil ali pa mi njega. Poskrbel pa je tudi za enega izmed lepših, če ne najlepših, sprejemov na letališču v Manili. Hvala, bilo je ... :)

Vsem, ki razmišljajo/te kam bi se odpravili, ste ljubitelji zelenja, morja, latino glasbe in druženja z domačini, ki dajo precej več od tistih že preobremenjenih s trumami turistov, priporočam, da se odpravijo v ta del Azije, ki je vse drugo kot tipična Azija.

Lep popočitniški pozdrav,
Tjaša


Pozdravljeni.
Potovanje je bilo nepozabno. Doživela sem veliko prijetnih stvari, spoznala nove ljudi in nove kraje, kamor bi se z veseljem ponovno podala. Meni ste polepšali leto in pokazali, da se z dobro voljo, vztrajnostjo in potrpežljivostjo da premagati vse ovire. Za vse skupaj sem izredno hvaležna organizatorjem, skupini, ki me je lepo sprejela in še posebej Maticu in lokalnim vodičem.
Lep pozdrav, Mateja


Pozdravljeni!
Potovanje po Filipinih je bilo  zelo lepo in sproščujoče
Lepo zato, ker je narava na Filipinih nadvse čudovita in omogoča, da pozabimo na vsakdanje skrbi, pa tudi domačini so zelo prijazni ljudje.
Tudi oddihi na peščenih plažah so bili prijetni, je pa bilo še mnogo ogledov in aktivnosti tako, da ni bilo preveč časa za lenarjenje.
Zelo se mi je vtisnilo v spomin križarjenje med otoki in obiski skritih plaž v okolici El Nida, pa tudi vožnja po reki Loboc in zipline čez reko.
Vodenje in organizacija sta bili odlični tako, da lahko z veseljem dodelim Maticu oceno 5.
Potovanje bi priporočal popotnikom, ki uživajo v pohodih po lepi naravi in si radi ogledajo zanimive kreacije narave.
Lep pozdrav Marjan


 Živ, živ,

malo je trajalo pa vendar, še moje mnenje :)
FILIPINI - potovanje nasploh, odličen program. Super potek, da se gre najprej med riževe terase na sever in potem proti morju, po otokih. Najlepši spomini, ko so se otroci naučili in nam zapeli "Mi se imamo radi ...", super doživetje Cave connection v Segadi. Žal se zaradi slabega počutja nisem spustila v vodo s kitovci. Sicer bi lahko trdila, da je tudi to top doživetje. Tudi prijeten Port Barton je ostal v lepem spominu in čudovit podvodni svet ter s kajaki po lagunah .... Pa še bi Iahko naštevala ....In seveda super skupina sopotnikov ter fajn vodnik.

Vodenje in organizacija je potekala gladko. Pohvale Maticu, ki se je se trudil za celo skupno in vsakega posebej.

Matic je super vodnik, obvladuje vse situacije, zasluži oceno 5+ :)

V prihodnje bi potovala še marsikam :) luštno je prekinit naš zimo in it v toplejše kraje sicer pa menjava med kontinenti. Enkrat na en konec drugič na drug.

Za potovanje sem se odločila, ker me je ta destinacija še čakala iz must see liste in seveda odličnega programa. Priporočam!

LP, Bojana


 Spoštovani,

opravičujem se za pozni odgovor.

Na Filipinih je bilo odlično. Vse se je lepo odvijalo, organizacija je tekla. Matic je svoje delo odlično opravil.

Mogoče samo namig za kakšeno informacijo o biserih, kje se jih najbolj ugodno dobi, glede na to , da je to dežela biserov. To ne podajam kot pripombo, (ker gre za treking potovanje), pa vseeno, če si prvič tam, informacija prav pride.

Lepe pozdrave Anica