Amsterdam doživeto
izlet/potovanje za zaključene skupine
(4 dni, 3 nočitve)

1. dan (Polet v Amsterdam) - nočitev z zajtrkom:

Prvi dan pričnemo zgodaj in ga že izkoristimo na polno. Jutranji/nočni transfer do letališča v Milanu ter polet v Amstedam. Po pristanku se bomo odpravili na izlet po južni Holandiji. Pot vas bo vodila do Kinderdijka, kjer kraljujejo najmogočnejši mlini na veter. Znamenitost spada na Uneskovo listo kulturne dediščine. Nadaljujemo do Delfta. To je tipično staro holandsko mesto, ki je popolnoma drugačno od Amsterdama. Prek pristanišča v Delftu je v 17. st. prihajal porcelan iz Daljnega Vzhoda v Evropo. Po končanem sprehodu po mestnem središču vas bo pot vodila v Rotterdam, ki je bil žrtev strahotnega nemškega letalskega napada v 2. sv. vojni. Vozili se boste skozi novozgrajeno mestno središče in skozi del največjega pristanišča na svetu. Nato vožnja do Den Haaga – glavnega mesta južne Holandije in obenem upravnega središča celotne Nizozemske. Mesto si boste ogledali delno peš, delno z avtobusom ter se ustavili tudi pred znamenito Palačo miru, kjer je sedež mednarodnega sodišča v Haagu Pozno popoldne vožnja v Amsterdam, nastanitev v hotelu v bližini centra mesta. Zvečer že napademo ulice oziroma čas namenimo počitku.

2. dan (Amsterdam) – nočitev z zajtrkom:

Po zajtrku se takoj podamo na oglede mesta. Sprehodimo se do železniške postaje in naprej mimo trga Dam s kraljevo palačo in Nieuwe Kirk (novo cerkvijo), zavijemo čez najstarejši del mesta in nato naprej do vedno živega trga Leideplein. Obiščemo interaktivni muzej Heineken. Sledil bo samostojen ogled muzeja, ki je bil leta 2008 prenovljen. Pivnica pa je na tem mestu že od leta 1864. Na koncu obiska vsak potnik dobi 2 kozarca Heinekena v pokušino oz. za žejo. Sledil bo sprehod po glavnem mestu Nizozemske.
Kosilo si privoščimo na največji tržnici v Amsterdamu Albert Cuypmarkt. Po poznem kosilu bo posebno doživetje bo tudi vožnja z ladjico po kanalih, da mesto vidimo še iz njegove »osnovne perspektive«. Amsterdam nekateri imenujejo tudi Severne Benetke, čeprav tam skupna dolžina kanalov presega 100 km, mostov pa je kar trikrat več kot v Benetkah. Pot vas bo vodila tudi po znamenitem Cvetličnem trgu ter živahni trgovski ulici – Kalverstraat, ki vas pripelje do osrednjega trga Dam, kjer je poleg Narodnega spomenika, Nove cerkve (kronanja kraljev), Kraljeve palače tudi znameniti muzej voščenih lutk (po želji).

V večernih urah se odpravimo na ogled znamenite rdeče četrti in barvitih lokalov mesta, kjer se življenje prične šele po sončnem zahodu….


3. dan (Amsterdam s kolesi) – nočitev z zajtrkom:

Po zajtrku se odpravimo na voden izlet s kolesi po barvitih ulicah mesta. S kolesom bomo raziskali najlepše točke mesta (parki, starodavne hiše, kanali…) in začutili kako mesto živi.

Popoldan je namenjen uživanju v mestu in samostojnim nakupom. Po želji svetujemo ogled najznamenitejšega muzeja Anne Frank, ki se nahaja v bližini hotela.


4. dan (Amsterdam - Ljubljana):

Po zajtrku se odpravimo na izlet severno od Amsterdama. Sledil bo ogled prijetnega ribiškega mesteca Volendam. Sprehodili se bomo po starem delu mesta in si ogledali preprosto nizozemsko arhitekturo ter stare lesene ladje v mestnem pristanišču. Volendam je znan tudi po proizvodnji sira. Tu naredimo krajši postanek. Izlet nadaljujemo proti letališču ali pa naprej v Zaanse Schans, kjer so značilni mlini na veter ter stare domače obrti. Ogledali si bomo eno izmed številnih coklarn, saj izdelovanje teh lesenih obuval sodi med tradicionalne nizozemske obrti. Popoldan sledi vožnja proti letališču. Ostane nam še polet proti Sloveniji ter transfer proti Ljubljani kamor prispemo v popoldanskih urah (cca 19h).


CENA: cca 580 EUR (ob udeležbi min 19 oseb)
(cena malo varira glede na želen termin potovanja)


CENA VKLJUČUJE:
* Transfer na letališče Lj-MIL in VCE-LJ
* Letalski polet MIL-AMS in AMS-VCE (vključena prtljaga 56 x 45 x 25cm)
* 3x nočitev z zajtrkom v hotelu v bližini centra v dvo in troposteljnih sobah
* 3X turistično takso Amsterdama
* vse oglede po programu
* najem koles ter vodnika
* vožnja z ladjico po kanalih
* slovenskega vodnika za celotno trajanje potovanja
* stroške organizacije potovanja

MOŽNA DOPLAČILA:
* vstopnina v Rijksmuseum (odrasli 12,5 EUR, do 17. leta brezplačno)
* dodatna prtljaga na poletu 20kg – 44€
* vstopnino v muzej Heineken (17€)
* vstopnina v Keukenhof (12,5 EUR, do 17. leta 8,5 EUR)
* vstopnina v hišo Anne Frank (9 EUR, do 17. leta 5 EUR)
* vstopnina v Kinderdjik ali Zaanse chans (6 EUR)Za več informacij o programu nas prosim kontaktirajte.


Za več informacij o programu nas prosim kontaktirajte.

Kontakt

{/tabs}